Stiri medicale

Vaccinul pasiv anti-COVID care ar reduce cu 100% infectiile simptomatice

Publicat: 26 ian. 2021
testare anticorpi covid
Bilanț coronavirus 2 februarie 2021

Regeneron Pharmaceuticals Inc a declarat marți că cocktailul său de anticorpi a fost găsit eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele expuse infecției cu noul coronavirus în cadrul testelor aflate în curs de desfășurare.

Vaccinul pasiv anti-COVID care ar reduce cu 100% infectiile simptomatice

Cocktail-ul cu doi anticorpi, REGEN-COV, a determinat o reducere cu 100% a infecției simptomatice și cu 50% rata generala de infectare, pe baza unei analize asupra a 400 de participanți la studiul care au avut un membru al casei bolnav de COVID-19.

În comparație, rivalul Eli Lilly și Co a declarat săptămâna trecută că medicamentul anticorp bamlanivimab a redus riscul de infecție COVID-19 cu 80% pentru rezidenții căminelor de îngrijire medicală într-un proces de testare.

Regeneron a declarat ca va discuta rezultatele intermediare cu autoritatile de reglementare din domeniul sanatatii din SUA pentru a extinde potentialul autorizatiei actuale de utilizare de urgenta a cocktailului de anticorpi (EUA). Datele complete din procesul de testare sunt asteptate la inceputul celui de-al doilea trimestru.

Cocktail-ul de anticorpi, autorizat in SUA

Administratia SUA pentru alimente si medicamente a acordat in noiembrie autorizatie pentru cocktailul de anticorpi pentru tratamentul COVID-1 9 usor pana la moderat la adulti si copii.

Actualul studiu a testat REGEN-COV pentru utilizarea ca vaccin pasiv, care implica livrarea directa de anticorpi anti-virus in organism, spre deosebire de vaccinurile traditionale in care sistemul imunitar al receptorului este activat pentru a-si dezvolta proprii anticorpi.

„Aceste date care utilizeaza REGEN-COV ca vaccin pasiv sugereaza ca poate reduce atat transmiterea virusului, cat si sarcina virala si a bolilor la cei care inca se infecteaza”, a spus George Yancopoulos, presedinte si sef al Regeneron.

In timpul procesului de testare, condus in comun de Regeneron si Institutul National de Alergii si Boli Infectioase, au fost raportate un deces si o spitalizare legata de COVID-19 in randul celor care au primit placebo, dar nu a existat niciun astfel de incident in grupul de tratament, a spus compania.

Adauga un comentariu