Actualitate

Vaccinul Pfizer ar putea fi păstrat la temperaturi normale în frigidere! Compania a trimis o solicitare în acest sens

Publicat: 05 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaccinul Pfizer ar putea fi păstrat la temperaturi normale în frigidere Compania a trimis o solicitare în acest sens
Vaccinul Pfizer va putea fi administrat și copiilor de până în 12 ani

Vaccinul Pfizer, unul dintre cele mai bine văzute vaccinuri împotriva COVID-19 ar putea să fie păstrat la temperaturi normale în frigidere. Vorbim despre faptul că cei din compania Pfizer-Biotehn au făcut o cerere în acest sens către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

În aceste momente, vaccinul Pfizer trebuie ţinut la temperaturi de -80 de grade în condiţii speciale. Acest lucru reprezintă un impediment mai ales în contextul în care, vaccinuri precum Modernă sau AstraZeneca se pot păstra la temperaturi normale în frigidere.

Vaccinul Pfizer ar putea fi păstrat la temperaturi normale în frigidere

Pe ideea oferirii unor modalităţi mai fiabile de transport şi de depozitare, reprezentanţii companiei Pfizer-Biotehn au cerut oficialilor americani un acord pentru ţinerea şi transportul vaccinului împotriva COVID-19 la temperaturi normale.

În acest moment, vaccinul Pfizer este cel mai greu de transportat vaccin. Vorbim despre faptul că acesta trebuie ţinut la temperaturi super reci, în valori cuprinse între -80 și -60 grade Celsius. Totuși, vaccinul se poate depozita şi în depozite frigorifice la valori cuprinse între -25 şi -15 grade Celsius dar timp de doar 2 săptămâni. Acest lucru a creat de la început un impediment în distribuţia serului. De altfel, o noutate mai este reprezentată şi de faptul că, în condiţiile în care FDA dă undă verde depozitării vaccinului COVID-19, acesta ar putea fi păstrat timp de 4 săptămâni la temperaturi normale, în frigidere.

Cererea vine în contextul în care reprezentanţii companiei au declarat faptul că în urma unor noi date s-a ajuns la concluzia că vaccinul poate fi păstrat la temperaturi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius timp de până la 4 săptămâni.

Vaccinul Pfizer ar putea fi administrat şi copiilor cu vârstele cuprinse în intervalul 12-15 ani

O altă noutate în materie de vaccinare reprezintă dorinţa președintelui american Joe Biden de a extinde campania de vaccinare împotriva COVID-19 la copiii cu vârstele cuprinse în intervalul 12-15 ani. Acesta a explicat că studiile aflate în curs arată această posibilitate.

În două luni să sărbătorim independența ca națiune și independența noastră față de acest virus. Putem face acest lucru. Vom face acest lucru”. a declarat Joe Biden, președintele SUA care are de gând ca peste 60% din populație să fie vaccinată până pe data de 4 iulie 2021. Acesta mai spunând că restricțiile vor fi ridicate dacă se va ajunge la această cifră de vaccinare.

De altfel, şi la nivel naţional, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a vorbit despre această posibilitate. Acesta a explicat că atât FDA-ul american cât și Agenția Europeană a medicamentului urmează să valideze administrarea vaccinului la categoriile de vârstă mai sus menționate:

„Ne așteptăm ca în următoarele zile FDA (Food and Drug Administration – Agenția Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare și foarte probabil că, în perioada lunii următoare, și Agenția Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, așa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, care, evident, își doresc să se vaccineze prin acordul părinților”, a precizat șeful CNCAV.

Adauga un comentariu