Local

Val de sondaje idioate! PSD se laudă că va trece de pragul de 50 la sută cu ajutorul PNL. La fel au visat și acum 5 ani – FOTO

Publicat: 05 oct. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Val de sondaje idioate PSD se laudă că va trece de pragul de 50 la sută cu ajutorul PNL. La fel au visat și acum 5 ani - FOTO
PSD este disperat să arate că va rămâne la guvernare

PSD visează că va fi la guvernare împreună cu PNL și după alegerile de anul viitor. Un sondaj Avangarde, grup apropiat de PSD, arată că social democrații ar obține 31 la sută, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare. Rezultatele au fost manipulate pentru a induce ideea că AUR stă mult mai prost în sondaje. Cercetarea a fost realizată în perioada 20-28 septembrie

În ultimele luni, formațiunile politice importante din România au aruncat pe piață tot felul de petarde cu scopul de a manipula votanții. Chiar dacă până la alegeri mai este aproape 1 an, partidele trag tare să salveze aparențele unor formațiuni oneste, interesate de binele public. Disperarea este fățișă în contextul în care PSD, condus de Marcel Ciolacu, a comandat un sondaj marca Avangarde.

Respondenții au fost întrebați cu cine ar vota duminica viitoare, dacă ar avea loc europarlamentarele, care vor da startul, anul viitor, unui maraton de alegeri (locale, parlamentare, prezidențiale). Conform Avangarde, au reieșit următoarele rezultate: PSD – 31 la sută, PNL – 21 la sută, AUR – 19 la sută, USR – 13 la sută, UDMR – 5 la sută, SOS – Șoșoacă – 5 la sută, PMP – 3 la sută. Pro România – 1 la sută, FD – 1 la sută, altele – 1 la sută. De menționat că Avangarde este controlat de sociologul Marius Pieleanu, apropiat de PSD.

PSD încearcă să oprească avântul AUR

Rezultatele sondajului au scopul de a induce electoratului ideea că PSD și PNL, condus de Nicolae Ciucă, vor fi la guvernare și în 2024. Toate manevrele prin intermediul sondajelor idioate, cum au fost catalogate de mai mulți analiști, au menirea să mai oprească avântul AUR, care se află pe un val ascendent, în timp ce PSD se degradează încet și sigur, iar PNL într-un ritm mult mai accelerat. Un sondaj similar a fost comandat și acum 5 ani, iar PSD visa că este pe val, dar rezultatele de la urne au fost mult mai slabe. Datele din sondaje sunt folosite de partide și pentru a convinge membrii să nu părăsească barca și să intre în alte formațiuni politice, cum ar fi AUR.

AUR este pe locul 2

Este de știut faptul că partidele manipulează rezultatele sondajelor în speranța că vor transmite un îndemn la calm. Numai că PSD și PNL au fost în centrul prea multor scandaluri, iar electoratul va ține cont în momentul în care va pune ștampilele pe buletinele de vot. De fapt, AUR, condus de George Simion, se apropie vertiginos de 25 la sută, situație ce nu convine partidelor tradiționale. Și George Simion a ridiculizat rezultatele sondajelor. Chiar și așa, acest procent nu este suficient pentru o coaliție care să excludă PSD și PNL de la guvernare.

Cel mai probabil, pe piață vor fi aruncate și alte sondaje idioate menite să manipuleze electoratul.

Comentarii
  • Psd si Pnl numai la voturile noastre se gandesc si noi asteptam sa nu mai auzim de ei. Ce ati facut bine pentru noi ca sa va dam voturi? Pa, pa pomana voturi de la noi pentru ciolanul vostru, adio.

Adauga un comentariu