Destinatii montane

Valea Blaznei, paradisul din Muntii Rodnei – FOTO

Publicat: 17 ian. 2020

Paradisul din Muntii Rodnei. Valea Blaznei este un loc fermecător de munte perfect pentru o vacanţă. Acesta se afla în partea sudică a munţilor Rodnei. Mai exact, Valea Blaznei este localizată administrativ în partea de Nord-Est a judeţului Bistriţa Năsăud.

Cei care vor să ajungă aici vor intra în localitatea Sunt după ce au trecut de Năsăud şi Sângeorz–Băi.

Odată ajunşi în Valea Blaznei nu va rămâne decât să vă bucuraţi de peisajele fermecătoare, aerul curat de munte precum şi de numeroase monumente istorice. Cele meoi impoartante puncte turistice localizate aici sunt: vârfurile Roşu şi Ineu din Munţii Rodnei, Lacul Lala, peştera Baia lui Schneider, izvoarele minerale de la Rodna, Anies şi Valea Vinului şi, nu în ultimul rând, ruinele cetăţilor Anies şi Rodna.

Paradisul din Muntii Rodnei. Complexul Turistic Alpina Blazna, locul perfect pentru o vacanţă de vis

Totodată este amenajat în acest colţ de răi şi un loc pentru cazare. Cei care preferă relaxarea totală şi nu se dau în vânt după drumeţii se pot destinde la Complexul Turistic Alpina Blazna.

Centrul SPA Alpina Blazna este situat la cota 1100 şi este străjuit de piscuri montane impresionante. Turiştii pot vizita mai multe arii protejate aflate în zonă, pot face bai dacice, sau pot alege să se relaxeze la centrul SPA sau în piscinele cu apă dulce, etc.

Peisajul care se dezvăluie iubitorilor de natură şi munte este unul absolut superb. Piscuri muntoase mândre străjuiesc complexul, iar pădurile de brad asigura cel mai curat şi pur aer de munte. Muntele, peisajul, băile dacice, piscina cu apă limpede şi centrul SPA sunt garanţia unei vacanţe perfecte.

Parcul Natural Munţii Rodnei localizat în această arie multe bogăţii naturale: poiana cu narcise, poiana cu rhododendroni, Lacul Lala, Peştera Cobaşe,Vârful Roşu, Vârful Ineu şi multe alte atracţii.

De asemenea în acest lloc sunt amenajate locuri specifice pentru o vacanţă de iarnă. Astfel, turiştii se pot bucura de pârtia generoasă de schi de 1500 de metri, cu grad de dificultate mediu şi greu. Schiorii au la dispoziţie aici cel mai lung teleschi din ţară, de 1480 m.loading...

Adauga un comentariu