Plante medicinale

Valeriana, o plantă eficientă împotriva bufeurilor din timpul menopauzei

Publicat: 01 nov. 2020
femeie cu bufeuri
Această plantă ar reduce, de fapt, frecvența și intensitatea bufeurilor.

Când apar bufeurile de caldura din timpul menopauzei, trebuie să aflați cum să le atenuați, deoarece acestea pot deveni dificil de gestionat. Medicina pe bază de plante pare a fi o soluție eficientă pentru a reduce efectul lor, datorită în special unei plante: valeriana. Această plantă ar reduce, de fapt, frecvența și intensitatea bufeurilor.  Iata de ce valeriana este o plantă eficientă împotriva bufeurilor din timpul menopauzei!

Valeriana conține în rădăcinile sale, recoltate în toamnă, acid valerenic, care modulează receptorii din creier implicati în anxietate. Rezultatul este o acțiune anxiolitică. Există, de asemenea, in aceasta planta flavonoide tranchilizante și inductori ai somnului.

Proprietățile sale sunt astfel bine utilizate în stările de anxietate care declanșează bufeurile, variațiile dispoziției, hiperemotivitatea, somnul alterat, simptomele legate de menopauză.

Un studiu efectuat pe 64 de femei a constatat că cele care au luat valeriană timp de două luni au avut aproximativ cu 3 bufeuri mai puține pe zi, comparativ cu cele din grupul placebo. Pufulele lor erau, de asemenea, mai puțin intense.

Valeriana, o plantă eficientă împotriva bufeurilor din timpul menopauzei, fără efect hormonal

Valeriana este ușor de utilizat din cauza lipsei efectului hormonal, ceea ce o face sigura în toate circumstanțele: un istoric de cancer mamar nu contraindică utilizarea acesteia.

Cum să o folosiți pentru a trata bufeurile

Tratamentul cu valeriana trebuie început imediat ce menstruația devine neregulată. 200 mg de extract uscat pot fi luate cel puțin de două ori pe zi sau 400 mg la culcare.

O altă formă eficientă, extract hidroalcoolic: 100 de picături de tinctură, seara, sau 50 de picături dimineața și seara (posibil o doză suplimentară la culcare) sau o linguriță seara (sau chiar dimineața și seara) de extract standardizat de valeriană diluat într-un pahar cu apă.

Ceaiul din plante, cu o lingură de floare de tei, este o opțiune bună cu o oră înainte de culcare.

Adauga un comentariu