National

Valeriu Gheorghiță a lansat un semnal de alarmă cu privire la campania de vaccinare

Publicat: 02 sept. 2021
dr. Valeriu Gheorghiță în timpul unei conferințe de presă
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că unii românii vor face și a patra doză de vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a lansat o avertizare cu privire la vaccinarea fictivă. Mai exact acesta s-a referit la eliberarea certificatelor de vaccinare fără administrarea serului. Acesta a afirmat că această metodă trebuie să fie cât mai drastic pedepsită.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță le-a transmis colegilor din sistemul medical din România să raporteze imediat autorităților solicitările cu privire la vaccinarea fictivă.

„Este regretabil acest lucru, sunt situaţii punctuale. Corpul medical se delimitează clar de astfel de acţiuni care nu fac altceva decât să decredibilizeze toată munca colegilor noştri din această perioadă.

Pe de altă parte, cred că astfel de acţiuni trebuie identificate şi sancţionate cât mai drastic posibil, însă fac apel la colegii noştri, personalul medical care primeşte astfel de solicitări, să anunţe instituţiile abilitate să ia măsuri în acest sens.

Şi oamenii trebuie să înţeleagă că nu fac altceva decât să dea nişte bani, cumpărându-şi astfel un risc să se îmbolnăvească, să ajungă la spital şi chiar să-şi piardă viaţa.

E o boală care în momentul de faţă este prevenibilă prin vaccinare şi cea mai mare parte a deceselor pot fi prevenite prin vaccinare. De altfel, datele din România ne arată că peste 97% din decesele înregistrate în săptămâna precedentă au fost la persoane nevaccinate”, a declarat, Valeriu Gheorghiţă la Arad.

Șeful DSU Raed Arafat a vorbit despre „vaccinarea la chiuvetă”: „Se vorbește de două metode ale fenomenului”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre „vaccinarea la chiuvetă”.

Potrivit Mediafax, o serie de pacienți cu COVID-19 au certificate de vaccinare, dar evoluția cu discrepanțe a bolii l-au făcut pe managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, să vorbească despre „vaccinarea la chiuvetă”.

„Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică. Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.”, a declarat, la Digi24, Oancea.

Raed Arafat: „Tehnica mai greu de prins, dar la un moment dat tot o prinzi”

Medicul a adăugat că se vorbește despre oameni care doresc să obțină un certificat fără a fi vaccinați. Conform IPJ Timiș a început să facă verificări pentru a clarifica situația.

„Se vorbește de două metode ale fenomenului. Prima metodă în care unii au încercat să intre și să umble la baza de date, dar aici au fost prinși… medici sau personal sanitar care a făcut așa ceva și există dosare.

Tehnica mai greu de prins, dar la un moment dat tot o prinzi, este atunci când cineva aruncă doza și de regulă se face cu vaccinul care e într-o singură doză, adică Johnson&Johnson, arunci doza și după care se dă codul corect și ai un certificat adevărat verde, dar, de fapt, tu nu te-ai vaccinat și tu știi că nu te-ai vaccinat.

Ajungi la Terapie Intensivă, toată lumea știe că ești vaccinat și dacă nu spui adevărul și nu spui că nu ești vaccinat, s-ar putea ca medicul să considere că dacă ești vaccinat nu are de ce să intre cu medicația în mod agresiv, deci îl induci în eroare și pe medicul respectiv, îți pui și ție viața în pericol mai mult și după care nu auzim decât că: „vaccinații s-au îmbolnăvit”, când unii dintre ei, poate că cifra nu e mare, dar există, de fapt sunt nevaccinați dar au certificat”, a declarat Raed Arafat, în direct la B1 TV.

Raed Arafat: „Acum există un dosar penal în rem pe această temă”

Când a fost întrebat cum se poate face față acestui fenomen de „vaccinare la chiuvetă”, Raed Arafat a oferit un răspuns ferm.

„În primul rând prin conștiință personală. Nimeni să nu facă asta și să înțelegem că asta e o chestiune penală foarte, foarte gravă. Acum există un dosar penal în rem pe această temă și cu siguranță, dacă se va prinde cineva care a făcut acest lucru, pentru că s-ar putea ca un pacient, când ajunge în stare gravă, să recunoască. Și e suficient ca Poliția să știe că pacientul a recunoscut, să spună unde, când, la ce oră a făcut-o și persoana care a făcut acest lucru a fost identificată.

Asta înseamnă dosar penal și chiar risc de a intra în pușcărie pentru așa ceva. Nu știu dacă se merită!

Eu sper ca acest fenomen să nu fie unul semnificativ”, a mai spus șeful DSU.

Adauga un comentariu