Scena artistica din Romania

Valeriu Gheorghiță, despre infectarea lui Alexandru Arșinel. Actorul se vaccinase acum două luni cu Pfizer

Publicat: 22 apr. 2021

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre infectarea lui Alexandru Arșinel cu noul coronavirus la doar două luni de la rapelul cu Pfizer. Actorul și soția sa sunt internați la Institutul “Matei Balș” din Capitală după ce au fost diagnosticați cu COVID-19 în urmă cu patru zile.

Directorul Teatrului de Revistă din București s-a vaccinat la începutul anului acesta cu serul Pfizer.

Valeriu Gheorghiță, despre infectarea lui Alexandru Arșinel la două luni de la rapel

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare susține că există anumite persoane, în special cele vulnerabile, care nu dezvolata un anumit număr de anticorpi care este necesar pentru a fi protejați. Cu toate acestea, chiar și în cazul în care ajung să fie infectați, riscul de complicații este semnificativ mai scăzut.

Concret, persoanele slabe în fața bolii, dar imunizate, pot trece prin experiența cu virusului, dar vor face o formă mai ușoară.

„Pot să vă spun că ne-am uitat la rata de fatalitate care este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate comparativ cu persoanele nevaccinate, deși categoric că avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele care sunt vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecție”, menționează Valeriu Gheorghiță.

Beneficiile importante sunt față de boala simptomatică, dață de complicații, față de riscul de spitalizare ori față de deces, completează acesta.

„Există suficiente date care arată inclusiv o reducere a infecției asimptomatice și a riscului de trasnmitere. Sigur că acest risc nu se reduce la zero”, mai spune Gheorghiță, potrivit playtech.ro.

Alexandru Arșinel și soția lui sunt în spital de patru zile

Directorul Teatrului de Revistă din București este internat alături de soția lui la Institutul “Matei Balș” din București de patru zile. Actorul susține că nu știe de unde a luat virusul, mai mult de atât el cât și soția au primit prima doză de Pfizer în ianuarie și au avut rapelul la începutul lunii februarie. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare susține că forma pe care o au cei doi este una ușoară, situație care este întâlnită la cei care nu au suficienti anticopri dupa vaccin.

Alexandru Arșinel a băgat spaimă în angajații TVR după ce s-a infectat cu COVID-19

Alexandru Arșinel a fost testat pozitiv la COVID-19 și, în prezent, alături de soție, este internat în spital. Deși vaccinat împotriva virusului, actorul nu a fost ferit de boală. Problema este, însă, mai profundă. Ne referim, în primul rând, la persoanele cu care acesta a intrat în contact până să fie diagnosticat cu coronavirus. În prezent, cei care l-au întâlnit în ultima săptămână sunt panicați, pe bună dreptate.

În special câțiva angajați de la TVR. Jurnaliștii au aflat că Alexandru Arșinel a fost invitat, săptămâna trecută, mai exact miercuri, la emisiunea “Femei de 10, Bărbați de 10”. La filmări, Marina Almășan ar fi insistat că actorul să poarte mască de protecție, mai ales pentru că era vulnerabil din cauza transplantului făcut în urmă cu mai mulți ani.

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre infectarea lui Alexandru Arșinel și a precizat că forma pe care actorul o are va fi una ușoară.

Comentarii
  • O fi vreo reactie adversa de la vreun rinichi pus peste lista de asteptare. Cineva o fi pus o vorba buna si, maistre director, iaca, se prinde.

Adauga un comentariu