National

Valeriu Gheorghiță l-a sunat pe tânărul vaccinat cu serul greșit la rapel. Are loc o anchetă a DSP la centrul de vaccinare

Publicat: 17 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valeriu Gheorghiță l-a sunat pe tânărul vaccinat cu serul greșit la rapel. Are loc o anchetă a DSP la centrul de vaccinare
Colonelul afirmă că situația este în momentul de faţă una „extrem de complicată”, pentru că valul 4 de Covid-19 este unul foarte agresiv

Miercuri, 17 martie, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național, l-a sunat pe tânărul din București, care a fost vaccinat, din greșeală, la rapel, cu Moderna în loc de Pfizer. Acesta l-a asigurat că, din punct de vedere medical, nu i se va întâmpla nimic.

De asemenea, la centrul de vaccinare unde s-a produs eroarea,  s-a dispus şi un control al DSP Bucureşti, potrivit Comitetului naţional pentru vaccinarea anti-COVID.

„Starea persoanei este bună.

S-a solicitat DSP București efectuarea unei evaluări oficiale la acest centru pentru verificarea modului în care procedurile în vigoare au fost respectate, implementarea delimitării fluxurilor, în funcție de tipul vaccinurilor utilizate, respectiv remedierea eventualelor disfuncționalităților constatate. Îi va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului adminstrat la rapel.

Dr. Valeriu Gheorgita a solicitat contactul persoanei și i-a telefonat pentru a o linişti din punct de vedere medical. Nu se impune realuarea schemei de imunizare”, transmite CNCAV.

Tânărul vaccinat cu serul greșit la rapel: „Mi-am dat imediat seama despre ce s-a întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării”

În data de 24 februarie, Alin-Alexandru Ionescu a fost programat la vaccin. El a mers să primească serul de la Pfizer în centrul de vaccinare numărul cinci, din cadrul pavilionului RomExpo, din București. Apoi, bărbatul s-a programat pentru rapel, unde, potrivit procedurilor, trebuia să primească tot serul de la Pfizer. Din nefericire, acesta a primit serul de la Moderna, conform AlephNews.

„Cel care m-a repartizat, m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deși pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer. La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am și adeverința de la vaccinarea din 24 februarie la mine, m-au lăudat că o am în condițiile în care majoritatea pacienților nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer. Una dintre doamne m-a căutat în sistem, cealaltă mi-a făcut doza de vaccin, pentru ca apoi să realizeze că aplicația dă eroare și că nu poate fi confirmată vaccinarea. Motivul? Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză. Mi-am dat imediat seama despre ce s-a întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării”, povestește bărbatul.

Alin-Alexandru Ionescu: „Domnul doctor m-a întrebat dacă sunt de acord să treacă în sistem că mi s-a făcut tot Pfizer și astfel poate închide cazul”

Bărbatul a dezvăluit faptul că personalul medical din centrul de vaccinare de la Romexpo a încercat să mușamalizeze cazul, în momentul în care au conștientizat greșeala.

„Doamnele asistente s-au panicat, au chemat un medic. A venit domnul doctor, mi-a spus că nu se va întâmpla nimic, că nu sunt primul care a trecut prin asta, dar că din păcate nu îmi poate fi eliberată o adeverință de vaccinare. (n.r. Doar) dacă sunt de acord să treacă în sistem că mi s-a făcut tot Pfizer și astfel poate închide cazul, iar eu mă pot bucura de beneficiile complete ale unei persoane vaccinate”, explică Alin-Alexandru Ionescu.

Adauga un comentariu