Local

Vandalism pe străzile din Iași! Stațiile de la CTP sunt ținte pentru unii călători din oraș – FOTO

Publicat: 20 apr. 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Vandalism pe străzile din Iași Stațiile de la CTP sunt ținte pentru unii călători din oraș - FOTO
Stațiile de la CTP sunt vandalizate zi de zi

CTP Iași se confruntă cu o nouă problemă în ultima vreme, deoarece stațiile de tramvai și autobuz sunt vandalizate de unii călători. Deși sunt conștienți că riscă să fie amendați, unii nu sunt interesați și continuă să facă acest lucru

În fiecare seară, după ce tramvaiele și autobuzele sunt retrase de pe trasee, o echipă de la CTP se deplasează la anumite stații, unde vatmanii sau șoferii au observat probleme pe parcursul zilei. Situația este la fel prin tot orașul, unele au ajuns să fie rupte sau murdărite.

Stațiile de la CTP sunt vandalizate zi de zi

În municipiul Iași, există peste 300 de stații de tramvai și autobuz. Multe dintre ele sunt vandalizate în timpul zilei, în sensul că sunt mâzgălite cu markere sau au tot felul de afișe. Angajații de la CTP merg să curețe lipiciul și mizeria în fiecare seară. Deși multe dintre ele sunt supravegheate video, este destul de dificil ca făptașii să fie depistați. Zilele trecute, un automobil a intrat direct într-o stație de autobuz din Tudor Vladimirescu, distrugând structura acesteia. De obicei, în cele din zonele mai aglomerate se întâmplă astfel de situații. În urmă cu câteva luni, un șofer de autobuz a fost martorul unui incident, când un adolescent a spart geamurile, aruncând cu pietre înspre mijlocul de transport.

„Stațiile sunt constant în evidența noastră, pe multe dintre ele trebuie să le revopsim. Aceste lucruri se întâmplă peste tot, sunt mâzgălite, se pun tot felul de afișe, se murdăresc. Intervenim cu o soluție specială, pentru a curăța toată mizeria. Mai colaborăm cu Poliția Locală din Iași, însă este dificil să verifici constat fiecare stație, având în vedere că sunt destul de multe. Avem undeva la 2-3 stații pe noapte, pe care trebuie să le curățăm și să le reparăm”, a precizat Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Compania vrea să amenajeze și alte locații

O mare problemă cu care se confruntă călătorii este faptul că refugiile din stațiile de tramvai și autobuz nu sunt acoperite complet, ci doar parțial. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că, atunci când plouă, nu au unde să se adăpostească. CTP a revopsit, recent, gardul delimitator de la unele stații și a montat coșuri de gunoi noi, însă în oraș au mai rămas și altele care au nevoie de intervenție.

„Mai avem de amenajat și alte stații, trebuie să montăm locuri în care să se adăpostească călătorii. Vrem ca anul acesta să mai amenajăm încă 60-70 de stații. Desigur că noi am vrea să le facem pe toate așa, însă depinde ce posibilități avem. Mai sunt unele unde trotuarul este puțin mai îngust și trebuie să intervenim, însă nu sunt probleme majore”, a mai transmis directorul general CTP Iași.

Stațiile de la CTP Iași sunt vandalizate de unii călători în fiecare zi, iar compania trebuie să intervină în fiecare seară.

Comentarii
Adauga un comentariu