Actualitate

Varicela, boala sezonului! După decesele înregistrate anterior din cauza bolii copilăriei, medicii fac o serie de recomandări!

Publicat: 03 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Varicela boala sezonului După decesele înregistrate anterior din cauza bolii copilăriei medicii fac o serie de recomandări
Two year old boy with Chicken Pox

În perioada sezonului rece se înregistrează din ce în ce mai multe cazuri de varicelă. De curând, un băiețel de doar șapte ani a pierdut lupta cu viața, din cauza unei complicații ale acestei afecțiuni. Medicii fac o serie de recomandări și avertizează părinții că vărsatul de vânt poate fi mai periculos decât și-ar putea imagina.

Afecțiunea este mai drastică pentru adulți!

Virusul Varicelo-zosterian provoacă o afecțiune foarte contagioasă, copilul diagnosticat cu varicelă reprezentând un pericol pentru comunitate. Copilul bolnav de varicelă poate foarte ușor contamina și alți copii, mai ales în primele două-trei zile de la debut. Contaminarea se face direct, prin atingerea zonelor contaminate și a bubițelor de pe piele, fie prin secreții respiratorii ce conțin virusul. Nu doar copiii pot suferi de această afecțiune, ci și adulții. Reamintim de cazul pacientei internate la Clinica de Oftalmologie a Spitalului „Sf. Spiridon”, care, după ce a avut varicelă la vârsta de 20 de ani, și-a pierdut aproape total vederea. În cazul pacienților adulți, așa cum spun specialiștii, afecțiunea este mai periculoasă.

„Varicela poate provoca diverse complicații atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților. De specificat este că, în rândul adulților, repercusiunile pot fi mai grave. Nu sunt întâlnite des astfel de cazuri, însă ele există și trebuie ținute sub atentă supraveghere a medicului specialist. Inițial, boala se tratează acasă, însă dacă apar modificări ale simptomelor, indicat este ca pacientul să fie transportat la spital”, punctează Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase.

Adauga un comentariu