Culinar

Varză murată călită cu afumătură. Rețeta bunicii pentru un preparat reușit

Publicat: 08 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Varză murată călită cu afumătură. Rețeta bunicii pentru un preparat reușit
Gustoasa varză murată călită cu afumătură este ideală la ceas de sărbătoare alături de alte bucate savuroase, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Dacă vrem să pregătim o mâncare tradițională gustoasă și aromată, ideală este o varză murată călită cu afumătură. Acest deliciu este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta bunicii pentru un preparat reușit.

Varză murată călită cu afumătură

Delicioasa varză murată călită cu afumătură are un gust aparte, fiind pe placul tuturor celor de la masă. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale făcute ca pe vremea bunicii, acest preparat este ideal. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Varza călită la cuptor este gustoasă și aromată, iar dacă adăugăm la prepararea acesteia și afumătură, vom obține o mâncare savuroasă. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, este important să știm cum să punem corect varza la murat. Gospodinele preferă rețetele de murături țărănești, gustoase, aromate și colorate. Doamnele țin cont de câteva trucuri pentru ca murăturile să își păstreze proprietățile chiar și pe timpul iernii.

Varza murată călită cu afumătură poate fi servită cu mămăliguță alături de alte bucate alese. Varza murată poate deveni și ingredientul principal în pregătirea unor plăcinte savuroase. Dacă vrem să readucem la masă aromele mâncărurilor din vremea copilăriei, atunci putem face foarte ușor acasă o varză călită cu afumătură.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare tradițională delicioasă

Pentru a pregăti o varză murată călită cu afumătură vom avea nevoie de 3 kg de varză murată, afumătură de porc, un morcov, o ceapă, o lingură de untură, o linguriță de piper, o frunză de dafin, o crenguță de cimbru uscat, două linguri de pastă de ardei și 300 ml de suc de roșii.

Mai întâi se desărează varza murată în apă rece, apoi se lasă la scurs. După aceea se taie varza felii subțiri. Într-o cratiță mare se pune jumătate din cantitatea de varză murată. Se taie cubulețe ceapa, se dă morcovul prin răzătoare, apoi jumătate din cantitate se pune peste varza murată tăiată fâșii. Se mai pune tot acum și afumătura de porc împreună cu cimbrul și frunza de dafin.

Deasupra se pune și restul de varză murată apoi cantitatea rămasă de ceapă și morcov. După aceea se pune piperul, bulionul, sucul de roșii și o lingură de untură. Se pune în cratiță apă cât să acopere varza apoi se învelește cratița cu folie de aluminiu. Se pune la cuptor la foc mediu timp de 2 ore. Din când în când se amestecă ușor în cratiță pentru ca delicioasa afumătură să lase toate aromele și să fiarbă foarte bine.

Când este gata, se scoate cratița cu varză de la cuptor și se lasă la răcit. Cu siguranță vom obține o mâncare gustoasă și aromată, care va aminti de rețetele de odinioară ale bunicii. Acest deliciu se servește împreună cu mămăliguță, smântână și ardei iute, în funcție de preferințe.

Gustoasa varză murată călită cu afumătură este ideală la ceas de sărbătoare alături de alte bucate savuroase, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu