Local

O nouă unitate mobilă ATI de la Botoșani va fi adusă la Spitalul de Boli Infecțioase Iași

Publicat: 19 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O nouă unitate mobilă ATI de la Botoșani va fi adusă la Spitalul de Boli Infecțioase Iași
Consilierii județeni se vor întruni astăzi, 9 aprilie 2021, în ședință extraordinară, începând cu ora 13.00, prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare la distanță

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, Vasile Cepoi, a anunțat vineri, 19 martie 2021, că va fi adusă la Iași unitatea de Terapie Intensivă mobilă de la Botoșani. Se va încerca montarea acesteia la Spitalul de Boli Infecțioase. Mai mult, se vor deschide câteva paturi în plus la Spitalul de Neurochirurgie, în funcție de capacitatea de acolo, pânâ când va fi montată stația mobilă.

„Pentru Iași înseamnă o suprasolicitare a celorlalte spitale și o scădere a accesibilității pacienților non-COVID la servicii medicale. Soluția pe care o avem pentru moment este să aducem unitatea de Terapie Intensivă mobilă de la Botoșani, pe care încercăm să o montăm la Spitalul de Boli Infecțioase și mai repede încercăm să deschidem câteva paturi în plus, 3 paturi, 5 paturi la Spitalul de Neurochirurgie, în funcție de capacitatea de acolo, cel puțin pe perioada până când montăm stația mobilă de la Iași”, a declarat Vasile CEPOI, Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

Ionuț Grădinariu, despre solicitarea de transport a unității mobile ATI de la Botoșani la Iași: „Are o capacitate de zece paturi de Terapie Intensivă. Ea poate funcționa autonom”

„Unitatea de Terapie Intensivă mobilă din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență a județului Iași, care este actual poziționată în județul Botoșani la Spitalul Județean Botoșani, are o capacitate de zece paturi de Terapie Intensivă. Fiind o unitate mobilă, ea poate funcționa autonom, dar este indicat pentru a evita anumite fluctuații de tensiune și alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor, aceasta să fie cuplată la rețeaua de fluide medicale a spitalului și la rețeaua de energie electrică a spitalului. În cadrul ședințelor desfășurate la prefectură, DSP-ul, în urma analizei situației cu paturi ATI la nivelul județului Iași a făcut o solicitare către comitetul Național pentru Situații de Urgență în vederea relocării acestei unități mobile de la Botoșani la Iași.”, a transmis Ionuț GRĂDINARIU, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Adauga un comentariu