National

Vasile Dîncu a vorbit despre vizita din Ucraina

Publicat: 27 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vasile Dîncu a vorbit despre vizita din Ucraina
Vasile Dîncu consideră că vizita din Ucraina este una normală în contextul actual.

Vasile Dîncua vorbit despre vizita de lucru în Ucraina în care premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolau s-au întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski. Ministrul Apărării a vorbit despre vizită ca fiind una ”normală”.

Vă aducem aminte faptul că, la vizita oficială de la Kiev au participat şi premierul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Bogdan Aurescu. În aceste momente, oficialii încă se află la Kiev unde ar urma să ajungă și șeful Senatului României, Florin Cîțu.

Ce spune Vasile Dîncu despre vizita din Ucraina

În contextul vizitei din Ucraina, Vasile Dîncu a subliniat faptul că România va acorda în continuare ajutor țării afectate de război. Ministrul Apărării Naționale a menţionat că cei doi oficiali au dat un exemplu de solidaritate. Legat de o posibilă vizită a acestuia la Kiev, ministrul a punctat că are o invitație din partea omologului său şi că, atunci când va avea timp, se va deplasa în regiune

”O vizită normală, mi se pare firesc să fim şi noi acolo, să dăm un exemplu de solidaritate. România a dat din prima zi a războiului semne de solidaritate şi gesturi concrete de solidaritate. Acest gest al delegaţiei române a completat, să zic aşa, ajutorul pe care îl dăm, printr-o întâlnire simbolică, acolo, la Kiev, cu prietenii noştri din Ucraina”, a spus Dîncu.

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au efectuat o vizită oficială în Kiev unde au avut întrevederi cu președintele Ucrainei dar şi cu omologii săi. Cele două părți au discutat despre o colaborare economică şi despre sprijinul în războiul pe care Ucraina îl poartă. Volodimir Zelenski a apreciat conversația pe care a purtat-o cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu și le-a mulțumit celor doi pentru susținerea în special din punct de vedere umanitar.

Florin Cîțu nu s-a deplasat alături de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu în Ucraina

Pe de altă parte, o picanterie a vizitei din Ucraina este reprezentată de lipsa lui Florin Cîțu. Al doilea om în statul român pare să fi fost lăsat pe bară. Florin Cîțu afirmase în cursul zilei de ieri că nu ştie data la care va vizita Kievul şi că datele deplasării sunt incă în lucru:

„Este în lucru o vizită pentru Kiev. Așa cum am spus și acum o săptămână, vă spun și acum – vom da detaliile atunci când le avem. Este o vizită care va fi la un moment dat”, a spus, marți, Florin Cîțu.

În replică, Rareș Bogdan a punctat că dat fiind conflictul din Ucraina, programul lui Nicolae Ciucă nu putea suferi modificări.

Domnul președinte al Senatului, Florin Cîțu, fost președinte al PNL, avea deja o vizită programată și organizată. Ucraina este în plin război. Nu poți modifica și interveni în aceste evenimente odată planificate. Faptul că la această vizită a participat președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Externe, un om extrem de important în contextul negocierilor din regiune. (…) explica Rareș Bogdan.

Din această cauză s-a luat decizia de a-l publica târziu. Oricum, vom vedea dacă Vasile Dîncu va pleca în vizită în Ucraina

 

Adauga un comentariu