Sanatate

Vergeturi la bărbați. Factori care contribuie la manifestarea disconfortului estetic

Publicat: 09 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vergeturi la bărbați. Factori care contribuie la manifestarea disconfortului estetic
Hipodinamia și dieta săracă provoacă manifestarea anomaliei la bărbați

Apariția de vergeturi la bărbați sunt o anomalie specifică a țesutului cutanat sub forma unor cicatrici caracteristice. De obicei, aceste modificări cicatriceale apar în urma unor microtraumatisme ale epidermei pe fondul lipsei de proteine de colagen, care conferă elasticitate pielii. Uneori, cauzele vergeturilor pot fi atribuite unor factori ereditari și anumitor tulburări endocrine.

Mulți cred că vergeturile sunt doar probleme de sănătate ale femeilor care nu au nimic de-a face cu sexul puternic. Ar trebui să observăm imediat că acest punct de vedere este eronat și se formează, cel mai probabil pentru că vergeturile afectează femeile mai mult decât bărbații din punct de vedere cosmetic. Într-adevăr, din cauza unei varietăți de factori asociați în primul rând cu funcția de naștere, vergeturile la femei sunt mult mai frecvente decât vergeturile la bărbați.

Vergeturi la bărbați. Cauzele apariției acestora la bărbați

Este demn de remarcat faptul că o tendință similară se observă și în copilărie și adolescență. Rezultatele studiilor statistice arată că vergeturile apar mai des la fete în comparație cu apariția striațiilor la băieți. Cu toate acestea, bărbații care se îngrijesc singuri nu sunt mai puțin preocupați să scape de vergeturi decât femeile, astfel fiecare vergetură pentru ei este un motiv de îngrijorare.

Vergeturile la bărbați pot apărea pe diferite părți ale corpului. De obicei, acestea sunt vergeturi pe abdomen, vergeturi pe picioare, șolduri, fese, zona inghinală, spate și alte zone în care pielea și mușchii sunt deosebit de solicitate.

Hipodinamia și dieta săracă provoacă manifestarea anomaliei la bărbați. Cea mai frecventă apariție a vergeturilor la bărbații care duc un stil de viață sedentar, a căror dietă este plină de cantități excesive de alimente bogate în grăsimi și carbohidrați. Acest lucru, la rândul său, duce la obezitate și la întinderea pielii sub presiunea depozitelor de grăsime.

Creșterea rapidă a mușchilor din cauza exercițiilor fizice intense. Vergeturile apar, de obicei, la bărbații implicați în culturism și în alte activități care implică ridicarea de greutăți. Anabolizantele populare în rândul culturiștilor permit, de asemenea, o creștere musculară intensă. Acumularea masei musculare trebuie controlată, altfel pielea se va întinde și se va rupe și va provoca apariția striațiilor.

Alte motive care generează apariția striațiilor la bărbați

Tratamentul prelungit cu hormoni glucocorticosteroizi contribuie la manifestarea vergeturilor. Sub influența acestora, se dezvoltă obezitatea specifică, care este însoțită de apariția striațiilor, nu numai la bărbați, ci și la sexul frumos. Modificările de fond hormonal legate de vârstă, care pot duce la apariția vergeturilor la bărbații adolescenți, de vârstă mijlocie și vârstnici.

Predispoziția genetică ereditară cauzează apariția deranjului estetic. S-a stabilit științific și s-a confirmat în practică faptul că copiii și nepoții persoanelor care suferă de vergeturi sunt cei mai predispuși la apariția vergeturilor.

Este bine să știți că vergeturile la bărbați nu puteau fi eliminate acasă. Îndepărtarea eficientă a acestor vergeturi a fost practicată până de curând doar prin proceduri cosmetice serioase, cum ar fi peelingul cu laser/chimic sau plastia abdominală. Un astfel de tratament al vergeturilor este însoțit de senzații dureroase și implică un anumit grad de risc pentru sănătatea pacientului. Îmbunătățirea dramatică a situației cu îndepărtarea vergeturilor a fost posibilă doar după introducerea în practica cosmetologiei a unui biomaterial atât de inovator precum gelul de colagen.

Adauga un comentariu