Actualitate

Veste bună dată de Nelu Tătaru: „Prima tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19 este planificată pentru sfârşitul lunii decembrie“

Publicat: 27 oct. 2020
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat o veste bună pentru toți românii privind vaccinurile împotriva COVID-19. Nelu Tătaru a declarat că prima tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19 este planificată pentru sfârşitul lunii decembrie.

Potrivit ministrului Sănătății, în ianuarie va începe vaccinarea, în primul rând pentru personalul medical.

„Avem o primă tranşă care ar trebui să vină la sfârşitul lui decembrie şi să începem în ianuarie. Intenţia noastră este – şi în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat Nelu Tătaru.

Vaccin anti Covid-19, la finalul lunii decembrie în România

Nelu Tătaru a apreciat că o primă tranşă de vaccin împotriva noului coronavirus ar putea să ajungă la sfârşitul lunii decembrie, mai întâi urmând să fie imunizat personalul medical.

„Se discută de un vaccin SARS-CoV-2. Avem acele discuţii cu comunitatea europeană, suntem angrenaţi, avem o primă tranşă care ar trebui să vină în sfârşitul lui decembrie şi să începem în ianuarie. Intenţia noastră este ca tot personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă pentru a putea să avem o linie întâi solidă. Lumea trebuie să înţeleagă că acele restricţii pe care le impunem acum vor merge şi două-trei săptămâni după ce numărul de cazuri va scădea. Fiindcă numai aşa putem limita ceea ce se întâmplă în acest moment“, a menționat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „În perioada următoare, vom ajunge la 1.400 de paturi la ATI“

Ministrul Sănătății a menționat că, în ultimele săptămâni, efortul autorităţilor a constat în extinderea facilităţilor de terapie intensivă. „Astfel, dacă pandemia de coronavirus a găsit România, în urmă cu 8 luni, cu un număr de 740 paturi de ATI, s-a ajuns în prezent la 1.200, iar în perioada imediat următoare vor fi asigurate 1.400 de paturi.

La debutul pandemiei depozitele erau goale în privinţa medicamentelor şi echipamentelor necesare combaterii pandemiei, subliniind că, probabil, în această perioadă s-a investit în dotarea spitalelor mai mult decât în ultimii 30 de ani, din această perspectivă“, a mai spus Nelu Tătaru.

„Nu se pune problema unui nou lockdown“

Nelu Tătaru a adăugat că nu crede că țara noastră va ajunge la un nou lockdown.

„Sistemul medical românesc nu a dat niciodată înapoi. Zilnic suntem întrebaţi de paturi ATI şi dacă ajungem la un lockdown sau să alegem între pacienţi, nu cred. Medicul român nu a fost crescut aşa. Ştim ce înseamnă greul, ştim ce înseamnă lipsurile şi, chiar dacă a trebuit, am făcut orice ca un pacient care nu a încăput în ventilator a mers pe o terapie intermediară şi s-a găsit acea soluţie. Dar, nu trebuie să ne lăsăm doar în baza lor”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „Ne-am adaptat cu sistemul medical pe care îl avem“

Minsitrul Sănătății este de părere că nu s-a greşit în gestionarea pandemiei de COVID-19, iar în acest an spitalele au fost dotate.

„Nu cred că s-a greşit, ne-am adaptat cu sistemul medical pe care îl avem. Poate că s-a greşit în aceşti 30 de ani că nu am pus mai mult în sistemul medical românesc. Am fost nevoiţi în acest an să facem acea modernizare forţată a spitalelor. Cu cât s-au dotat spitalele în această perioadă nu cred că s-au dotat în cei 30 de ani”, a precizat Nelu Tătaru.

Comentarii
  • Pacientii se imbolnavesc mor pe capete (nu numai de covid) iar boul asta spune ca sistemul nostru medical se descurca! KKtii astia de penelatrinisti si retardatul ala din coceni traiesc pe ala lume! Sa ii ia dracu de criminali ordinari!
    P.S. Bai avorton care te semnezi anonim, nu mai iasi din kkt sa stropesti prin jur ca nu te mai baga nimeni in seama!

  • Mare e nerușinarea liberala!! Neispravitul Nelutuapendicita habar nu are pe unde calcă, dar încearcă sa prosteasca lumea! Ar fi trebuit de mult sa fie dat afara. NU VA LĂSAȚI PROSTIȚI! Uitați-vă la rezultate!! Mergem la dezastru (nu numai medical) pe mina noastră!!

Adauga un comentariu