Prima pagină » International » Veste bună pentru părinți! Se acordă alocație familială de 720 euro pe copil

Veste bună pentru părinți! Se acordă alocație familială de 720 euro pe copil

05 apr. 2024, 15:00,
BZI.ro, în International

A fost anunțată o veste bună pentru părinți! Alocația familială de 60 de euro pe lună pentru fiecare copil este din nou disponibilă pentru multe familii din Austria. Se acordă alocație familială de 720 euro pe copil.

Veste bună pentru părinți!

Începând cu iulie 2023, cetățenii din Austria care beneficiază de indemnizație de șomaj, ajutor de șomaj sau ajutor social, precum și părinții singuri cu un venit brut mai mic de 2.000 de euro, primesc 60 de euro în plus pe lună pentru fiecare copil. Această plată este valabilă până în decembrie 2024 și, prin urmare, se ridică la 1 080 de euro.

Cu toate acestea, multe familii trebuie să aștepte ceva timp pentru ca alocația familială să fie plătită pentru anul 2024.

Deoarece plata se face de către diferite organisme, în ultimele luni au existat adesea întârzieri mari la plată. Din cauza lipsei unor decrete ale Ministerului Afacerilor Sociale și a modificărilor tehnice necesare, persoanele din Viena și Stiria, de exemplu, și-au primit subvenția de asistență socială mult mai târziu decât în alte landuri federale.

Mulți părinți singuri și persoane cu un singur venit vor trebui acum să aștepte plata alocației de 60 de euro pentru fiecare copil. Motivul este că plata se face întotdeauna cu două luni întârziere. Prin urmare, plata din martie 2024 se aplică pentru perioada ianuarie 2024.

Dreptul la alocația familială pentru anul 2024 depinde de revizuirea evaluării salariatului sau de dreptul la deducerea pentru părinți singuri și pentru persoanele cu un singur venit, precum și de venitul anual evaluat.

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor din România

În România, alocațiile au crescut din ianuarie 2024 cu 13,8%. Alocația pentru copiii de până la doi ani a crescut cu 88 de lei, la 719 lei. Pentru elevii de până la 18 ani, alocația crește cu 36 de lei până la 292 de lei.

Alocația era anterior de 631 de lei pentru un copil de până la doi ani sau cu handicap și de 256 de lei pentru cei până la 18 ani. În 2024, alocațiile au fost indexate cu rata inflației, care a variat între 5 și 10 procente, așa că sumele au fost mărite. Alocațiile mărite au intrat începând cu luna februarie a anului 2024. Anul trecut, alocațiile au crescut cu 5,1% față de anul 2022, cât a fost rata medie a inflației pentru anul 2021 și au ajuns de la aproximativ 242 de lei la 255 de lei.

Alocaţiile pentru copii reprezintă un sprijin financiar important pentru familiile din România, iar cunoaşterea datelor de plată este esenţială pentru gestionarea corespunzătoare a bugetului familial.

Pentru dosarul de alocație sunt necesare mai multe documente precum: cerere tip (tipizat 1) completată şi semnată de către reprezentantul legal al copilului sau, de către copil, după împlinirea de către acesta a vârstei de 14 ani, cu încuviinţarea reprezentantului său legal (original); actele de identitate ale reprezentanţilor legali ai copilului (copie); certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul, copie (faţă verso); certificatul de încadrare a copilului într-un grad de handicap, dacă este cazul (copie); livretul de familie (copie) în cazul în care nu există livret de familie se completează o declaraţie; actul de identitate al reprezentantului legal al părintelui minor, în cazul în care acesta din urmă nu are capacitate deplină de exerciţiu (copie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *