WoW!

Veste bună pentru români. Ce a anunțat acum ministrul Sănătății, Victor Costache

Publicat: 20 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste bună pentru români. Ce a anunțat acum ministrul Sănătății Victor Costache
Dr. Victor Costache susține că banii din program ar fi salvat secțiile ATI din România

Victor Costache vine cu o nouă veste pentru români. De data aceasta, ministrul sănătății aduce în prim-plan un lucur îmbucurător. Ce anunț a făcut acesta?

Victor Costache, veste bună pentru români

Din cauza crizei sanitare pe care o traversăm, majoritatea românilor s-au temut doar de gândul care ar fi arătat mii și mii de bolnavi, mai ales că spitalele din România s-ar vedea neputincioase în situații de genul acesta. Pentru a-i liniști puțin, Victor Costache a susținut, pentru Digi24, că dacă se va ajunge la 4.000 de cazuri de coronavirus în țară, cazurile cele mai ușoare vor fi tratate la domiciliu.

Acesta a indicat faptul că se pot trata 4.000 de pacienți în spitale, iar peste 4.000 indicate, care vor avea o formă ușoară, vor fi tratate de acasă. De asemenea, ministrul s-a bucurat să-i informeze pe români că săptămâna asta a ajuns transferul din Turcia cu materiale care se vor îndrepta în spitale. Victor Costache a mai adăugat și faptul că nu vorbim de o boală complicată, ci de una care necesită mute resurse logistice.

„Prioritar este să fim înaintea bolii”

„Prioritar este să fim cu un pas înaintea bolii. Sper să avem încă o mie de ventilatoare, de săptămâna viitoare. Astăzi avem o veste bună, a ajuns primul transfer din Turcia, materialele vor fi rapid distribuite către spitale. Nu este o boală foarte complicată, dar necesită foarte multe resurse logistice, foarte multe medicamente și materiale sanitare. În București avem în jur de 1.700 de paturi libere. Se încearcă (exportul), le mulțumim colegilor de la poliție și Poliția de Frontieră. Avem o piață rarefiată și am stopat aceasta speculă prin ordinul de ministru. Sunt semnalate zilnic tentative. Scenariul este greu de anticipat, autoritățile au luat măsuri foarte stricte, este contraproductiv acest influx de călători din Europa care se întoarce. Este din ce în ce mai greu să călătorești în momentul de față, sunt măsuri foarte bune, luate din timp”.

Adauga un comentariu