Eveniment-Social

Veste bună pentru studenții bursieri ai Universității „Cuza” din Iași

Publicat: 19 mart. 2020

Chiar dacă este o situație de excepție legată de pandemia care ține de coronavirus, conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași se gândește la studenții săi. Astfel, după ce instituția și-a suspendat cursurile pe fondul situației generale grave, fiecare facultate le oferă tinerilor suporturi și informații on-line ce țin ce predarea cursurilor. Dincolo de toate acestea, în aceste zile se fac eforturi speciale pentru ca toți studenții bursieri de la UAIC să-și primescă banii anticipat. Este un efort financiar făcut de unitatea de învățământ care, însă, are tocmai la bază gândul de a-și susține studenții în acestă perioadă dificilă.

„Sunt zile în care lucrăm tocmai pentru a le oferi cât mai rapid bursele studenților noștri. Facem centralizarea de la fiecare facultate și urmează să facem plățile. Este important ca noi, conducerea UAIC, să fim alături de studenții noștri în această perioadă de grea încercare”, a menționat prof. univ. dr. Mihaela Onofrei – prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul public la „Cuza”

Bursele de la UAIC au valori cuprinse între 580 de lei și 1.000 de lei pe lună

De precizat că Unversitatea alocă lunar sume cuprinse între 3,7 și 4,2 milioane de lei pentru bursele studenților, iar aproximativ 20 la sută din valoarea acestora este reprezentată de efortul financiar propriu al instituției de învățământ superior. În fiecare lună se virează bani pentru plata a 5.300 de burse pentru studenții la licență, master și doctorat, iar ca mențiune pentru doctoranzi, UAIC plătește 38 de burse. Bursele de la UAIC au valori cuprinse între 580 de lei și 1.000 de lei pe lună.

Adauga un comentariu