Economic Local

Veste importantă pentru ieșeni. Primăria oferă facilități pentru impozite

Publicat: 18 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste importantă pentru ieșeni. Primăria oferă facilități pentru impozite

Ieșenii pot beneficia de o serie de facilități în ceea ce privește plata taxelor și impozitelor locale. Recent, municipalitatea a adoptat o hotărâre privind anularea accesoriilor aferente obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018. Astfel, datornicii la bugetul local care nu și-au plătit restanțele până la 7 august pot răsufla ușurați. Penalitățile pentru neplata datoriilor vor dispărea. Însă, pentru acest lucru, trebuie îndeplinite o serie de condiții.
„Toate obligațiile bugetare principale restante la 31 decembrie 2018 inclusiv, administrate de organul fiscal local, se sting prin orice modalitate prevăzută de lege până la data de 16 decembrie 2019 inclusiv.

Sunt stinse prin orice modalitate prevăzută de lege toate obligațiile bugetare principale și accesoriile aferente administrate de organul fiscal local. Prin creanțe principale se înțeleg obligațiile de plată către bugetul local al municipiului Iași. Prin accesorii se înțeleg majorările de întârziere, penalitățile, dobânzile etc.

În concluzie, se anulează la cerere toate accesoriile aferente obligațiilor principale mai vechi de 31 decembrie 2018 aflate în evidența fiscală la data de 8 august 2019. Anularea accesoriilor se realizează după achitarea de către contribuabili a tuturor obligațiilor principale de plată. Inclusiv cele din anul 2019, cât și a eventualelor accesorii aferente celor din urmă”, au arătat reprezentanții Primăriei.

Sumele plătite de contribuabili începând cu 8 august 2019 se restituie la cerere, după realizarea procedurii de anulare.

Adauga un comentariu