Economic Local

Veste importantă pentru ieșenii care vor un job în străinătate! Aproape 200 de locuri de muncă vacante în UE

Publicat: 10 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste importantă pentru ieșenii care vor un job în străinătate Aproape 200 de locuri de muncă vacante în UE
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași au fost făcute 198 locuri de muncă pentru persoanele dornice să lucreze în străinătate

Ieșenii care își doresc să lucreze în străinătate, pot alege unul dintre cele aproape 200 de locuri de muncă vacante în UE. Multe sunt valabile până la data de 31 decembrie 2022. Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Belgia în domeniul agriculturii, 96 la număr. Celelalte în Danemarca, Finlanda, Norvegia, Olanda sau chiar Polonia.

Ieșenii care își caută un loc de muncă pot opta pentru unul dintre cele 198 puse la dispoziție în Uniunea Europeană. Persoanele care au experiență într-un anumit domeniu, pot ocupa posturi ca: alpinist utilitar, izolator, montator schele, muncitor în industria prefabricatelor din beton, electrician sau chiar mecanic auto. Persoanele necalificate pot lucra în agricultură sau ca ospătar. Se găsesc joburi diverse, atât pentru persoane cu studii superioare, cât și pentru muncitori necalificați.

persoana care culege fructe
Belgia caută 25 oameni în agricultură și aceștia trebuie să fie lucrători care să culeagă fructe moi/fructe de pădure

Aproape 200 de locuri de muncă vacante în UE. Cele mai multe oferte de muncă sunt în Belgia

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași anunță că sunt disponibile 198 locuri de muncă pentru persoanele dornice să lucreze în străinătate. Dintre acestea, 96 sunt disponibile în Belgia pentru muncitorii necalificați.

Belgia oferă 95 locuri de muncă în agricultură pentru persoanele necalificate. De 25 oameni este nevoie în acest domeniu și aceștia trebuie să fie lucrători care să culeagă fructe moi / fructe de pădure. Belgia mai oferă 20 de locuri de muncă pentru lucrători care să culeagă fructe tari/mere, pere.

persoana care cara o ladita si alti oameni in agricultura
Pentru cei care aleg să meargă în Olanda, există 6 posturi disponibile pentru ocupația de culegători pere

Încă 25 de locuri de muncă pentru oameni care trebuie să recolteze legume în aer liber: conopidă / praz și alți 25 de oameni să lucreze în activități de pepinieră precum tăierea copacilor. Pentru ocuparea acestor posturi, nu este nevoie de cunoștințe sau studii anterioare. Se solicită persoane flexibile și motivate, adecvate pentru munca fizică repetitivă. Este necesară o condiție fizică bună; persoane cu înclinare către calitate și siguranță, să poată lucra în echipă, cu persoane din mai multe țări. Salariul minim este de 9,69 euro brut/oră.

Belgia oferă și un post de ospătar. Se caută o persoană politicoasă, prietenoasă și veselă, cu o înfățișare îngrijită; care să aibă abilități lingvistice și să îi placă să socializeze; să fie dispusă să lucreze în weekend. Salariul ințial este 2750 euro brut/lună.

Pentru cei ce aleg să plece în Norvegia, trebuie să știe că cele mai multe locuri de muncă se găsesc în agricultură.

farmacist ce sta de vorba cu un client
Domeniul în care sunt obligatorii studiile superioare este medicina, fiind disponibil un loc ca farmacist

Locuri de muncă bine plătite în Danemarca. Norvegia sau Polonia

Ieșenii se pot angaja în multe domenii. În Danemarca se dorește să se angajeze un alpinist utilitar, un instalator țevi, un izolator, un montator schele și un vopsitor industrial. Pentru a ocupa aceste locuri de muncă, experiența anterioară în domeniu este absolut necesară.

Finlanda are nevoie de 10 muncitori în industria prefabricatelor din beton și construcție elemenți. Norvegia oferă 53 locuri de muncă. Domeniul în care sunt obligatorii studiile superioare este medicina, fiind disponibil un loc ca farmacist. Persoana care va lucra ca tehnician dentar nu necesită experiență.

persoana la volanul unui stivuitor
În Olanda se caută un stivuitorist care să aibă de preferat experiență și certificat

De asemenea, se mai caută oameni în domeniul agriculturii, prelucrarea sticlei sau a mecanicii. Polonia propune 28 locuri de muncă. Printre meseriile căutate se numără: culegător pere, stivuitorist, asistent producție, lăcătuș, lăcuitor/vopsitor, muncitor depozit, strungar/frezor.

Pentru cei care aleg să meargă în Olanda, există 6 posturi disponibile pentru ocupația de culegători pere, de preferat să aibă experiență în agricultură și să lucreze în diferite condiții meteorologice. De asemenea, se caută și un stivuitorist care să aibă experiență și certificat.

Ieșenii care își caută de lucru în străinătate, au acum la dispoziție aproape 200 de locuri de muncă vacante în UE. Dintre acestea pot să aleagă exact ceea ce își doresc. Fie că au studii superioare, fie medii sau generale, se găsesc joburi pentru toate categoriile.

Adauga un comentariu