Economic Local

Se caută muncitori necalificați în agricultură. Uniunea Europeană oferă noi locuri de muncă pentru ieșeni

Publicat: 22 apr. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Se caută muncitori necalificați în agricultură. Uniunea Europeană oferă noi locuri de muncă pentru ieșeni
În Finlanda sunt 85 de locuri de muncă vacante pentru muncitori necalificați culegători de căpșuni

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a actualizat lista locurilor de muncă vacante în Europa. Anul acesta sunt la o mare căutare muncitorii necalificați în agricultură pentru Belgia și Finlanda. Românii au oportunitatea să lucreze în străinătate, iar locurile de muncă nu cer neapărat studii superioare. Sunt disponibile 66 de locuri pentru persoanele cu studii superioare și 635 pentru cei care au studii medii.

Uniunea Europeană a scos pe piața muncii mai multe locuri de muncă vacante, iar ieșenii pot alege să se angajeze pentru diverse domenii. Se caută specialiști în construcții, măcelărie, montator de instalații electrice și muncitor piscicol în Norvegia. Doritorii pot aplica CV-ul pentru unul dintre cele 701 de locuri de muncă disponibile în străinătate.

o farmacista care scrie pe o foaie
Franța oferă 10 locuri de muncă vacante pentru funcția de tehnician de producție în industria farmaceutică, iar doritorii trebuie să aibă experiență în domeniu de minim un an

Unde se caută cei mai mulți muncitori necalificați în agricultură

educatoare care preda copiilor
În Germania se caută educatoare, sunt 15 locuri disponibile, se solicită studii încheiate în pedagogie de grădiniță, științe educaționale, socio-psihopedagogie sau învățământ preșcolar

Anul acesta, ieșenii pot aplica pentru un loc de muncă în străinătate. În Belgia sunt disponibile 155 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați în agricultură, un lucrător sezonier pentru cultivarea florilor. Nu sunt necesare cunoștințe sau studii anterioare. Se solicită persoane flexibile și motivate, adecvate pentru munca fizică repetitivă este necesară o condiție fizică bună, mai ales pentru plantarea sau scoaterea din ghivece.

În Finlanda sunt 85 de locuri de muncă vacante pentru muncitori necalificați culegători de căpșuni. Cunoștințele de limbă engleză sunt un avantaj, dar nu reprezintă o condiție obligatorie. Locurile de muncă vacante în Europa reprezintă o mare oportunitate pentru ieșenii care doresc să aibă un salariu mai bun.

agricultori care planteaza flori
În belgia sunt disponibile 155 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați în agricultură, un lucrător sezonier pentru cultivarea florilor

Ieșenii au oportunitatea să muncească în străinătate

o persoana care tine 100 de euro si un pasaport
Românii au oportunitatea să lucreze în străinătate, iar locurile de muncă nu cer neapărat studii superioare

Franța oferă 10 locuri de muncă vacante pentru funcția de tehnician de producție în industria farmaceutică, iar doritorii trebuie să aibă experiență în domeniu de minimum un an. Cunoștințele în chimie sunt indispensabile, experiența în monitorizarea funcționării mașinilor și echipamentelor și efectuarea de intervenții simple în cazul unui incident presupun unele dintre sarcinile angajatului. Controlarea conformității și calității unei producții, verificarea funcționării unei unelte sau a unui echipament și controlarea siguranței unei instalații. Doritorul poate beneficia de un salariu de 32.000 – 35.000 de euro pe an. Angajații trebuie să cunoască limba franceză la nivel C1.

În Germania se caută educatoare, sunt 15 locuri disponibile, se solicită studii încheiate în pedagogie de grădiniță, științe educaționale, socio-psihopedagogie sau învățământ preșcolar. Experiența de lucru cu copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani. Pot aplica persoane de toate vârstele, dar definitivatul sau experiența în învățământ nu sunt obligatorii. Constituie avantaj cunoștințele de limbă germană sau disponibilitate de a învăța intensiv limba germană. Candidații trebuie să fie dispuși să participe la un curs de recertificare profesională, în vederea echivalării calificării. Candidații care nu dețin nivel B2 de limbă germană, vor beneficia de curs intensiv.

Uniunea Europeană caută specialiști cu experiență, dar sunt locuri de muncă vacante și pentru muncitorii necalificați.

Comentarii
  • Se caută muncitori necalificați în agricultură adica sclavi pe plantatii… Daca ati sti conditiile de lucru si trai de acolo… Vai si amar!

  • Se plangeau ca nu au oameni in Romania care sa munceasca si nu stiau cum sa-i aduca inapoi dar pe partea cealalta Ministerul Muncii ii trimite inafara…

Adauga un comentariu