Eveniment-Social

Veste importantă pentru șoferi. Iată noile tarife de parcare în Iași. Vor fi valabile din 2020

Publicat: 16 nov. 2019

Municipalitatea ieșeană a lansat un nou proiect de hotărâre privind plata la parcările publice din oraș. O decizie finală va fi luată de plenul Consiliului Local într-o viitoare ședință. Proiectul de hotărâre prevede o serie de schimbări care vor intra în vigoare începând cu anul 2020.

De exemplu, pentru parcarea ocazională a autoturismelor în parcările publice cu plată se va plăti 5 lei pe oră. Pentru parcarea ocazională a microbuzelor în parcările publice cu plată se va achita 10 lei pe oră. Pentru un autocar se va achita 15 lei pe oră. Pentru un camion, tariful va fi de 16 lei pe oră. Tariful lunar de parcare (abonament) a unui autoturism pentru parcări pentru persoane fizice va fi de 150 lei pe oră. Pentru autobuze, autocare, abonamentul lunar va fi de 318 lei.

Zona centrală este vizată

Prin acest proiect de hotărâre, municipalitatea vrea să-i determine pe ieșeni să folosească transportul public. În plus, vizate de aceste tarife sunt parcările din zona centrală a municipiului Iași.

„Parcarea publică cu plată este parcarea amenajată pe domeniul public sau privat al municipiului Iași. Pentru utilizarea acestora se percepe tarif de staționare. Parcările sunt exploatate prin gestiune directă de către Direcția Exploatare Patrimoniu. S-a avut în vedere creșterea numărului de autovehicule înmatriculate în municipiul Iași și a celor care tranzitează municipiul Iași. Astfel, Direcția Exploatare Patrimoniu, prin Serviciul Administrare Parcări, propune majorarea tarifului de parcare perceput pentru staționarea autovehiculelor în parcările publice cu plată concentrate în zona centrală a orașului. Se propune majorarea și a tarifului lunar parcare (abonament) autoturism în parcările cu plată. Măsura are ca scop fluidizarea traficului în zona centrală a orașului și încurajarea utilizării mijloacelor de transport în comun”, se arată în proiectul de hotărâre.loading...

Comentarii
  • „Tariful lunar de parcare (abonament) a unui autoturism pentru parcări pentru persoane fizice va fi de 150 lei pe oră.”
    Ce talmeș-balmeș e-n capu’ tău, Vlad Rotaru!

  • Faceti ceva si nu mai amestecati la licitatii pe acelasi loc de parcare persoane fizice cu persoane juridice. se stie ca pers juridice, fie ca e un amarat de pfa sau intrep individuala plateste 250 ron/luna la fel cu ditai srl-ul, banca sau market. De ce persoanele fizice sa participe cu persoane juridice pe acelasi loc?

  • Unu: toate masinile sub euro 3 inclusiv ar trebui interzise in oras. Doi: masinile cu euro 4 interzise din 2022. Trei: masinile cu euro 5 interzise din 2030. Patru: ai masina inmatriculata in alt oras si stai aici…..taxa. Cinci: ai mai mult de o masina pe familie…taxa suplimentara. Sase: parcari la marginea orasului pt cei din zona metropolitana. Vrei sa vii in oras….in fiecare zi…taxa. Sapte: zona delimitata pt masini cu euro 5, 6, electrice, hibrid. Intri cu euro 4 ….taxa. Opt: ai firma in oras si tii masinile parcate pe domeniul public….taxa. Altfel murim ca sobolanii. Orasul deja este fffff aglomerat si poluat.

  • asta are masina euro 6 si propune numai tampenii.taxa ar trebui luata pe ore de functionare motor. daca ai ero 6 si te fataii 4 ore prin oras iar eu am ero 3 si stau doar 30 min cine polueza mai mult? mai fraierlor si cele electrice pe ansamblu polueaza de rup pt ca acele baterii pt a fi produse se consuma resurse si industria polueaza ,iar la final reciclarea este ff dificila bsca producere de energie electrica pt a incarca acele bateriile!!! Si atunci mai tantalailor trebuie gasit un alfel de combustibil cum ar fi hidrogenul sau altceva….

Adauga un comentariu