Local

Veste importantă pentru șoferi! Lista străzilor din municipiul Iași care vor fi reabilitate

Publicat: 05 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste importantă pentru șoferi Lista străzilor din municipiul Iași care vor fi reabilitate
Strada Mocanului din municipiul Iași

Municipalitatea ieșeană a anunțat un nou pachet de străzi care vor fi reabilitate în perioada următoare. Străzi din mai multe cartiere ale orașului vor intra la proiectare, urmând ca acestea să fie scoase la licitație pentru a fi reabilitate de către autoritatea locală. Contractul pentru serviciile de proiectare a fost semnat cu 3B Construction Project SRL – SC Regio Construct Proiect SRL

Un set de 14 străzi din municipiul Iași vor fi incluse în bugetul municipiului Iași pentru anul 2021 pentru a fi reabilitate. Arterele cuprind mai multe cartiere importante ale municipiului Iași, toate fiind incluse la proiectare. Ulterior, aceste străzi vor fi scoase la licitație pentru execuția lucrărilor. Autoritatea locală a municipiului Iași a luat în calcul și alte obiective de investiții. În total sunt 7.360 de metri liniari de străzi care vor fi refăcute în perioada următoare de firma contractată de autoritatea locală.

Lista străzilor din Iași prinse în pachetul de reabilitare! Iată anunțul primarului Mihai Chirica

În calcul a fost luată strada Fermei (cuprinsă între strada Vișan și comuna Bârnova). Artera este paralelă cu strada Vișan. Primăria a inclus pe listă și strada Eugen Stătescu (între strada Petre Vancea și Leon Baliff) din zona Bucium pe o lungime de 430 de metri. Totodată, municipalitatea a cuprins și strada Șipoțel dintre Păcurari și Copou, pe o distanță de 750 de metri. Autoritatea locală are în vedere și Fundacul Olari (între Cazărmilor și Șipoțel), precum și strada Mocanului (zona Copou)- 230 de metri. Primăria Iași vizează și strada Ursulea (aleea Mihail Sadoveanu și Șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt- 830 de metri).

„Am reușit să ducem mai departe și licitația pentru un nou pachet de modernizări de străzi. Mare parte din ele sunt venite și din propunerile cetățenilor, nu doar din studiile noastre. S-au depus 10 oferte pentru o prevedere bugetară de 833 de mii de lei”, a spus primarul Mihai Chirica.

Lista completă a străzilor reabilitate de Primăria Iași

Primăria Iași a cuprins și strada Islaz (între strada Bucium și strada Atelierului)- 360 de metri. Pe această rută va fi desființată și linia de tren abandonată în zonă. În calcul a fost luată și strada Ștefan Dimitrescu (aleea Tudor Neculai și strada Valea Adâncă)- 370 de metri, dar și strada Prof. Nicolae Bucur (între Strada Ștefan Dimitrescu și Aleea Valea Adâncă) – 390 de metri. Ambele străzi cuprind Cimitirul Buna Vestire. În calcul este cuprinsă și Strada Valea Adâncă (între Aleea Tudor Neculai și strada Prof. Nicolae Zamfirescu) – 1.520 de metri. Primăria Iași a cuprins în plan și strada Fântânilor (între Șoseaua Ciric și trecătoarea Ciobanului), strada Ateneului (între strada Dudescu și strada Rojniță) – 240 de metri, strada Spital Pașcanu (între strada Eternitate și strada Zorilor), strada Petru Cujbă (între strada Petru Movilă și strada Petru Rareș)- 490 de metri.

Ofertă subevaluată pentru reabilitarea străzilor din municipiul Iași

Licitația pentru realizarea serviciilor de proiectare a avut o prevedere bugetară de 700.000 de lei fără TVA (833.000 lei cu TVA) și a atras zece oferte. Cu toate acestea, câștigătorul a avut o ofertă mult subevaluată, de 5 ori mai puțin decât suma avansată de Primăria Iași. Ofertele au fost depuse de 3B Construction Project SRL, Aduro Impex SRL, Artehnis SRL, Bomaco SRL, DrumPod Invest SRL, Geo Myke SRL, Nordic Vision SRL, Sigm Home Project SRL, Topgeosys SRL și Trust AVB SRL.

„Evaluarea tehnică și financiară a fost finalizată, iar contractul va fi semnat cu asocierea 3B Construction Project SRL – SC Regio Construct Proiect SRL, contra unei sume de 139.942 lei, fără TVA, adica 166.533 lei, cu TVA. Câștigătorul licitației va avea obligația, printre altele, să întocmească toate documentațiile, să obțină toate avizele necesare, să asigure asistența tehnică pe durata execuției lucrărilor până la recepția acestora și să analizeze posibilitatea amenajării de piste pentru bicicliști”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu