Actualitate

Veste proastă dată de Raed Arafat românilor: „Vaccinul anti-COVID nu va rezolva imediat situația!“

Publicat: 03 aug. 2020
ALT=
Raed Arafat, apel către populație: „Să nu apeleze la 112 doar pentru a fi testați. Rămâne un număr excepțional pentru urgențe”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, dă o veste proastă românilor în privința COVID-19 și a vaccinului împotriva coronavirus. Raed Arafat consideră că până la existența vaccinului anti-COVID, autoritățile sunt obligate să fie pregătite în lupta cu noul coronavirus.

„Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea”, a spus Raed Arafat.

Veste proastă dată de Raed Arafat românilor: „Oamenii să se vaccineze împotriva gripei sezoniere“

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne susține că România a comandat vaccinul anti-COVID. Mai mult, Raed Arafat atarge atenția că oamenii trebuie să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a se reduce o parte din riscuri.

„Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici“, a precizat Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este de părere că pentru a scădea numărul de infectări noi cu COVID-19 este necesar ca oamenii să repsecte regulile.

„Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau, dar speranța asta nu poate să depinde numai de noi și populația cred că în ultima perioadă a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare ca un număr mai ridicat de populație să fie mai atentă și să respecte regulile și cu asta poate că reușim să controlăm situația și să începem să vedem o scădere”, a mai spus Raed Arafat.

„Asimptomaticul are virusul și transmite“

Medicul Raed Arafat susține că, potirvit mai multor studii, persoanele asimptomatice au virusul și îl pot transmite mai departe.

„Multă lume a crezut că un asimptomatic este un sănătos care nu transmite. Nu! Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID.

Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit. Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a spus Raed Arafat.

„Creşterea numărului de cazuri pe plan naţional nu se datorează doar litoralului”

Secretarul de stat afirmă că nu doar din cauza nerespectării regulilor pe litoral a crescut numărul de îmbolnăviri.

„Dacă vrem să luăm realitatea, creşterea numărului de cazuri pe plan naţional nu se datorează doar litoralului, poate acolo sunt unele cauze, dar e clar că în unele zone nu se respectă regulile. Acolo transmiterea este în comunitate şi acolo trebuie să iei anumite măsuri”, precizează Raed Arafat.

În ceea ce priveşte închiderea teraselor la ora 23.00, Raed Arafat a precizat: ”Atunci vin măsurile care nu sunt extrem de incomode, pentru că ora 11 seara este o oră logică, dacă rămâne pe această linie. Rămâne să vedem ce se va adopta. Este o oră după care poţi să spui că activităţile pot deveni mai intense, cu contact mai mare”.

Adauga un comentariu