Titlurile zilei

Vestea care a căzut ca un fulger! Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară l-a luat în rai, să-i cânte la ureche, pe omul pe care l-a iubit probabil cel mai mult pe pământ. Încă o lovitură pentru familia artistei

Publicat: 01 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vestea care a căzut ca un fulger Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară l-a luat în rai să-i cânte la ureche pe omul pe care l-a iubit probabil cel mai mult pe pământ. Încă o lovitură pentru familia artistei
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară și tatăl ei, Gheorghe Maxim, alături de mormântul în care au fost înhumați

Doliu în familia mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Zilele trecute s-a stins din viață tatăl îndrăgitei artiste. Ajuns la 80 de ani, tatăl mezzosopranei a suferit extrem de mult în ultimele luni, asta după ce artista s-a stins în condiții suspecte. Zilele trecute, bărbatul a fost condus pe ultimul drum de familie la Cimitirul „Sf. Petru și Pavel” din Iași

Problemele pentru familia mezzosopranei Maria Macsim Nicoară nu se mai termină. În urmă cu câteva zile, tatăl îndrăgitei artiste s-a stins. Avea 80 de ani, însă era un om sănătos pentru vârsta pe care o purta pe umeri. De câteva luni însă, de la moartea fiicei sale, s-a transformat de-a dreptul. A suferit enorm și a sperat până în ultima clipă că va afla adevărul. Probabil că l-a aflat, după ce a ajuns în rai, lângă fiica lui dragă, Marinela. Viața pentru Gheorghe Macsim avea să se schimbe total chiar din ziua în care a aflat că Maria Macsim a avut un „accident”.

Suferința i-a măcinat poate prea mult sufletul, iar duminică a plecat pentru totdeauna de pe acest pământ. A fost înhumat lângă fiica lui Marinela la Cimitirul „Sf. Petru și Pavel”. La mormântul celor doi, lumânările nu se sting niciodată. O poză cu Maria Macsim a fost lipită de cruce. Parcă „Marinela”, așa cum o alintau prietenii și rudele, te privește oriunde te-ai afla. Zâmbește și parcă se bucură când cineva se oprește o clipă lângă mormântul său. Trecând peste toate aceste aspecte, sub piatra de mormânt se află trupul îndrăgitei artiste, un trup chinuit de intervenții chirurgicale și de lovituri.

Luni întregi de așteptare fără răspuns

După atâta timp de la accident, autoritățile nu au stabilit ce s-a întâmplat, probabil pentru că este mai ușor să uiți într-un sertar un dosar decât să faci o anchetă la sânge, cum ar fi trebuit să se întâmple și în acest caz. S-a dat vina pe alcool, pe un presupus accident, însă totul nu pare să stea în picioare. Asta a susținut și susține familia artistei. Izbindu-se de refuzul autorităților de a ancheta cazul mezzosopranei, familia luptă pe cont propriu pentru descoperirea adevărului. Opiniile experților interni și externi pe care sora artistei i-a consultat converg spre lovituri multiple, extrem de violente, iar căderea pe scări este total exclusă.

Vă reamintim că totul avea să se petreacă în noaptea dinspre 9 spre 10 mai 2020, când glasul ei minunat a fost redus la tăcere pentru totdeauna. Din primăvară, dosarul de omor a fost clasat din lipsă de probe, chiar din luna aprilie 2021. A rămas pe rolul instanței de judecată pentru a fi cercetată doar infracțiunea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Neliniștea și durerea sufletească n-au părăsit nicio zi, însă, sufletele părinților și ale fraților artistei dispărute. Aflarea adevărului este pentru ei o dorință și o misiune, pe care cea pe care o alintau Marinela le-a încredințat-o, ca un testament nescris. Ei sunt convinși că adevărul, pe care îl cunosc în mare măsură acum, va fi dezvăluit și probat în instanță.

Consultanță de peste Ocean

În acest scop, în lipsa anchetei firești a autorităților, familia a apelat la consultanță în țară și peste Ocean, la expertize extrajudiciare, pentru a afla cum a fost posibilă această tragedie dintr-o simplă cădere pe scări, cu farfuria în mână, iar farfuria a rămas întreagă, în vreme ce Maria Macsim Nicoară s-a ales cu fracturi extrem de grave. Opiniile experților interni și externi, pe care sora artistei i-a consultat pe marginea cazului, sunt unanime în a afirma că fracturile și hemoragiile suferite au fost determinate de episoade de o violență extrem de mare.

„Am știut din prima clipă, de când am văzut fotografiile surorii mele de după așa-numitul «accident casnic», că nu putea ajunge într-o asemenea stare printr-o simplă cădere pe scări. Și intuiția nu m-a înșelat niciodată. O confirmare în plus despre violența la care a fost supusă mi-a venit când am adus-o acasă la noi și am văzut urmările așa-numitului «accident casnic», infirmitățile pe care le avea (pareză, afazie, afagie etc.), dar și teroarea din privirea ei, însoțită de un tremur aproape permanent”, a declarat Elena Hereș, sora mezzosopranei.

Lipsesc loviturile pe părțile proeminente și vânătăile de pe suprafețe mari ale corpului de la contactul cu scările?

Familia artistei Maria Macsim Nicoară a încercat să afle singură adevărul.

„Din aceste considerente, văzând slaba și ineficienta investigație a acestui caz și având convingerea că adevărul e altfel decât s-a prezentat oficial, am apelat la experți în criminalistică, medicină, fizică, biomecanică, chiar și din afara țării, pentru a descoperi ceea ce ni se ascunde sau nu se dorește a fi cercetat despre cazul morții surorii mele. Și ce am descoperit?! Că nu se confirmă căderea pe scări!

Lipsa loviturilor pe părțile proeminente, lipsa vânătăilor pe suprafețe mari pe corp de la contactul cu scările, loviturile situate bilateral și multe alte amănunte pe care le vom prezenta în instanță arată un lucru cert: nu a fost o cădere pe scări! Am întrebat specialiștii: «Atunci ce a fost?». Și, după măsurători, comparații, cercetări de ultimă oră în domeniu, specialiștii au concluzionat: a fost violență! Gravitatea, amplasarea și urmările fracturilor demonstrează clar că au existat mai multe episoade de agresiune foarte violentă în acea noapte!”, a mai precizat sora artistei.

Adauga un comentariu