Actualitate

Vești bune! Salariul minim va fi majorat în anul 2022

Publicat: 04 oct. 2021
Salariu
Salariu

La finalul ședinței de Guvern, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că a fost adoptată majorarea salariului minim. Din 2022, valoarea brutp a salariului minim va ajunge la 2.550 pe lună în 2022

„Este o crestere cu 10% in valoare neta”, a adăugat ministrul

De creșterea salariului minim vor beneficia aproape două milioane de salariați.

Majorarea va reprezenta un impact financiar de 1.8 miliarde de lei

Tot Ministrul Muncii vede în această decizie o schimbare pe termen lung care să vină în folosul angajatorilor atunci când aceștia își fac planul.

„Majorarea pe net este de 10% şi este ancorată în creşterea salariului minim, creşterea ratei inflaţiei, creşterea reală a productivităţii pe persoană ocupată şi, de asemenea, am luat un procent de 90% din creşterea salariului mediu în loc de 50%, cât era până acum, sau chiar 75%, cât a fost o variantă luată în discuţie. Am mai introdus şi un coeficient de corecţie, care se stabileşte ca procent în funcţie de creşterea economică şi este diferenţa dintre creşterea economică la începutul anului 2021 şi cea estimată pentru sfârşitul anului 2021.

Este o formulă clară pe care noi, o să vă transmitem tuturor, astfel încât să ştiţi nu doar ce noi propunem pentru începutul anului, ci şi ceea ce urmează să se întâmple pe o perioadă mai lungă de timp, astfel încât, în fiecare an, angajatorii să poată să-şi facă planul de afaceri şi de sustenabilitate a plăţii salariilor, plecând de la salariul minim şi, în acelaşi timp, oamenii să aibă o estimare a veniturilor”, a adăugat Turcan.

Comentarii
Adauga un comentariu