Prima pagină » Actualitate » Vești proaste pentru români. Vacanțele vor fi mai scumpe în 2024

Vești proaste pentru români. Vacanțele vor fi mai scumpe în 2024

26 feb. 2024, 13:20,
BZI.ro, în Actualitate

Vești proaste pentru români. Un nou val de scumpiri va afecta turismul românesc. Tarifele de cazare vor fi mai mari decât anul trecut. Prin urmare, tot mai mulți români preferă să meargă în străinătate în vacanță, având în vedere prețurile accesibile. Vacanțele vor fi mai scumpe în 2024, iar românii vor plăti cu circa 10-15% mai mult pentru vacanțe pe litoralul românesc în vara acestui an.

Vești proaste pentru români

Când vine vorba de vacanțe, românii sunt atenți la bugetul pe care îl au la dispoziție. La început de an, au fost anunțate scumpiri și în sfera turismului. Pentru o vacanță de câteva zile la noi în țară, românii trebuie să scoată bani mulți din buzunare. Din acest motiv, unii preferă vacanțele în străinătate. În topul preferințelor se află Bulgaria, Grecia și Turcia.

„Urmează scumpiri, undeva la 10-15%, dar nu peste tot, sunt și hotelieri care au preferat să mențină tarifele sau le-au scumpit puțin, în general hotelurile de patru și cinci stele, ele având deja un tarif destul de ridicat, dar hotelurile mai ieftine au mărit și cu un 10-15%, uneori chiar 20% tarifele ca să-și poată acoperi salariile, taxele, impozitele, utilitățile.”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism şi purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Și biletele de avion vor fi mai scumpe în acest an. Marile companii aeriene se chinuie să introducă mai multe zboruri pentru a face faţă cererii. Companiile aeriene din SUA şi Europa au anunțat zilele trecute că vor încerca să îşi majoreze profiturile în anul 2024 prin scumpirea biletelor de avion, pe măsură ce vor încerca să profite la maximum de boom-ul călătoriilor post-COVID şi să contracareze costurile ridicate create de lipsa de avioane.

În vara acestui an, cea mai aglomerată perioadă, randamentele companiilor aeriene europene ar urma să depăşească valorile de anul trecut, atingând un maximum de 8,5%, şi vor creşte şi mai mult în 2025 pe măsură ce va continua cererea de călătorii.

Ce destinații de vacanță sunt la mare căutare

În plin val de scumpiri chiar și în domeniul turismului, românii nu renunță la vacanțe și sunt atrași de ofertele all inclusive și ultra all inclusive. Potrivit unor statistici ale agențiilor de turism, vacanțele peste hotare au fost la mare căutare în anul 2023, iar lucrurile vor fi la fel și în acest an.

Românii și-au rezervat cazarea de vacanță încă de la sfârșitul anului trecut. Pe lista preferințelor se află Bulgaria, Turcia, Grecia, dar și litoralul românesc. În ceea ce priveşte topul staţiunilor preferate de români, Eforie Nord ocupă prima poziţie, urmată de Mamaia. Pachetele all inclusive din Bulgaria i-au atars pe cei mai mulți români.

,,Foarte multe persoane achiziţionează pachete pe litoralul bulgăresc. Există condiţii foarte bune, pachetele sunt extrem de interesante. Românii sunt foarte atraşi de ideea de all inclusive sau ultra all inclusive, pe care bulgarii au reuşit să o implementeze destul de bine. Pe lângă acest lucru, serviciile oferite de vecinii noştri sunt extrem de bune, chiar dacă sunt la distanţă foarte mică de litoralul nostru.”, a precizat Bogdan Diaconu, agent de turism.

Românii vor plăti cu circa 10-15% mai mult pentru vacanțe pe litoralul românesc în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *