Local

Viceprimarul Daniel Juravle a ieșit de la audieri: “Sunt doar martor, lăsați-mă în pace!” Este audiat într-un dosar în care apare și primarul Mihai Chirica – EXCLUSIV GALERIE FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 30 ian. 2024
_____ Vizualizări 32 Comentarii
Viceprimarul Daniel Juravle a ieșit de la audieri Sunt doar martor lăsați-mă în pace Este audiat într-un dosar în care apare și primarul Mihai Chirica - EXCLUSIV GALERIE FOTO VIDEO UPDATE
Viceprimarul Daniel Juravle a fost chemat ca martor într-un dosar în care este cercetat primarul Mihai Chirica

Forfotă la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași. Viceprimarul Daniel Juravle a fost chemat la audieri! Acesta a fost citat ca martor într-un dosar ce vizează eliberarea unei autorizații de construcție.

UPDATE 2: Viceprimarul Daniel Juravle a ieșit de la audieri în urmă cu câteva momente. Acesta a  pretrecut în sediul DIICOT aproape o oră jumătate, timp în care procurorii i-au adresat mai multe întrebări. La ieșirea din sediul DIICOT, Daniel Juravle nu a vrut sa facă declarații, tot ce a spus este: “Sunt doar martor, lăsați-mă în pace!”

Totodată, avocatul care l-a însoțit pe viceprimar, a refuzat la rândul lui să discute despre cele întâmplate în sediul DIICOT.

În acest moment nu este clar daca Juravle va mai fi chemat la audieri de către procurorii DIICOT, însă orice este posibil.

UPDATE 1: Viceprimarul Daniel Juravle a ajuns la sediul DIICOT.

„Nu vreau să fac nicio declarație”, a transmis viceprimarul Daniel Juravle.

Știre inițială

Este vorba despre un imobil din centrul Iașului pentru care proprietarul a solicitat municipalității o autorizație pentru efectuarea unor lucrări pentru modificarea fațadei. Totodată proprietarul a solicitat supraetajarea imobilului pentru a amenaja un spațiu comercial și o terasă. Solicitarea a fost făcută, însă în anul 2017 Primăria Iași elibera o autorizație prin care permitea proprietarului imobilului să schimbe cartonul de pe acoperiș și să facă unele modificări minore.

Anul 2019: autorizația a fost eliberată

În anul 2019, lucrurile aveau să se schimbe. Proprietarul clădirii a făcut o nouă solicitare, iar de această dată municipalitatea a eliberat o autorizație prin care permitea închiderea unei terase, amenajarea unui etaj tehnic și amenajarea unor spații comerciale.

Pentru ca aceste lucruri să fie posibile s-ar fi făcut câteva jonglerii. În solicitarea făcută ar fi existat câteva erori ce țineau de adresa imobilului. Practic, solicitantul ar fi dat de înțeles că autorizația ar fi fost pentru alt imobil, dar realitatea a fost alta. Ancheta procurorilor DIICOT a debutat cu descinderi la Primăria Iași la sfârșitul anului 2022. Peste 20 de persoane au fost atunci duse la audieri.

Viceprimarul Daniel Juravle, martor sau inculpat?

Cercetările nu s-au finalizat, iar acum a venit rândul viceprimarului Daniel Juravle. Acesta ar fi semnat o adresă către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași (OCPI) Iași, în vederea eliberării autorizației la care face referire ancheta procurorilor DIICOT.

Astfel. Viceprimarul Daniel Juravle este audiat ca martor, dar sunt șanse mari ca acesta să devină suspect, după audierile procurorilor DIICOT. Nici primarul Mihai Chirica nu a scăpat de procurori. Și el a fost audiat în cadrul aceluiași dosar și are calitatea de inculpat. Rămâne de văzut ce se va întâmpla și cu ce calitate se va alege Daniel Juravle.

Comentarii
  • Ce cauta acest stroboscop in primarie?
    Papa bani degeaba si de ce dureaza o audiere un an de zile… in 6 luni 1 an si anchetat si judecat daca e vinovat dar teatrul anchetatorilor..!!!

  • Cezarica….gata tată nu mai esti vice. Du te si vezi de Mihaela ce bani face din video chat… Daniel are “fluturii” deasupra lui…

  • Un primar corupt, sute de mii de euro din autorizații de construcție ilegale, o gașcă de infractori acolo în primărie, vor trage șpăgi cât pot până la alegeri.

  • Cand au sa-si dea seama angajatii din primaria Iasi cat de corupt este Chirica ? Chiar astia nu sunt constienti ca din cauza lui ii trag pe toti in jos ? La DIICOT sau DNA nu te duci la baut cafele sau ceaiuri. Daca a ajuns si Juravle (asta este curat ca lacrima cerului), treaba este nasoala rau.

  • Acum chiki se luptă să-și pună încă un mucea lgbtq-puride tot vice la primăria ciordeleului meuuu tablagiu îîî și rujat

  • De vina nu sunt astia care semneaza acele dosare de autorizare, de vina e ala din zona urbanismului ce intocmeste dosarul si propune spre autorizare si semnare.
    Ala stie tot de la A la Z si face propunerea in mod constient, pentru ca toti am trecut prin aceste probleme cand iti cere fel de fel de acte, de aprobari, de nu mai stiu ce alte treburi cica necesare in vederea autorizarii, deci stie tot, tot cand face dosarul.
    Nu au timp astia care semneaza sa stea sa verifice la milimetru fiecare dosar in parte si de aia sunt platiti aia ce intocmesc dosarul, aia ce verifica legalitatea, etc.
    Nu ma intereseaza nici de unul si nici de altul si niciunul nu e vreun sfant, dar daca stam si ne gandim asa procedeaza aia la urbanism, de iti vine acru sa te duci sa mai ceri ceva de la ei.

  • Primaria e condusa de infractori care au pe mana banii iesenilor. Asa apar averile lor: o gramada de case (pe numele puradeilor, nevestelor, amantelor), masini etc. Asta ofera PNL si PSD iesenilor de 34 de ani.

  • Sigur, DIICOT și DNA sunt etaloane de integritate 🤣 Daca exista corectitudine si dreptate, nu jefuia nimeni tara asta. Cei mai multi oameni la putere fac tot felul de marsavii.

    Vezi cazul Piturca, au scapat – si tatal si fiul – basma curata. Sigur nu era nimic in neregula acolo 🥹🙄

  • Din 11 comentarii, 10 sunt facute de un postac. Am multe sa-i reprosez primarului, dar prea stau sub sabia dosarelor si Chirica dar si Alexe. Cred ca niste indivizi, sub amenintarea dosarelor, vor sa obtina ce vor ei.

  • Nu fiți copii, totul se va încheia cu bine, toată lumea mulțumită. Moldova umilită de către procurori, lucrează doar cum vor, nu raspund pentru nimic. De ce nu s-ar îmbogăți și ei? E timpul lor , ei conduc țara, procurorii.

  • Mihai Chirica are un trecut legat de foștii primari Constantin Simirad și Gheorghe Nichita, ambii trecuți prin mai multe partide, cel din urmă tocmai iesit de la inchisoare. Cum s-a întâmplat de multe ori în cercurile puterii, căderea unui politician puternic a lăsat drumul deschis pentru un altul. Exact așa s-a întâmplat cu Chirica. Pe locul rămas liber după scoaterea din scenă a lui Nichita, viceprimarul Chirica a devenit primar interimar în 2015, a fost ales în 2016 si reales in 2020 cind a fost votat de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot.

  • Cât priveşte prezenţa lui Cristin Zămosteanu la cumetria mezinului, în 2017, Chirica a spus, după ce şi-a căutat câteva secunde cuvintele: „Tot mediul de afaceri a fost invitat. A fost o, să spunem, prima speranţă a socializării acestei comunităţi ieşene – medici, oameni de afaceri, profesori – cam tot ce putea să reprezinte la acel moment comunitatea ieşeană. Pe unii îi cunosc, pe alţii nu. Au socializat, şi cred că a fost un lucru bun“, a precizat primarul.

  • Domnul acesta a votat si a initiat reînnoirea contractului cu Morel – infractor sexual condamnat. Deci partidul liberal filiala municipiul Iași a sponsorizat echipa de majorete a lui Morel. Chiar nimeni nu citește minutele de ședință.

  • Nu va mai vaicariti atât. Ia-ți votat, să vă trăiască!
    Daca va veți gândi măcar o secundă la motivele care îl împing pe unul să candideze, veți sta acasă în ziua votului.
    Bre, nimeni nu candidează pt că moare de grija alegătorilor, și nici ca să facă un bine general. Candidează strict pentru interesul lui și al găștii care îl ajută să candideze.

  • De ce nu este audiat Chirica, macar ca martor, in dosarul revelionului 2023? Ca suspect are dreptul sa taca, dar ca martor are obligatia sa vorbeasca si s-ar putea sa aiba ce sa spuna si mai ales ce raspunsuri sa dea la intrebari. Haideti, olecutica de curaj!

  • Niciodata Iasul nu a fost cuprins asa tare de caracatita coruptiei. Se poate spune ca lupta cu coruptia a fost pierduta. Macar pentru o bucata de vreme primaria ar trebui pusa sub comanda militara. Este revoltator si imoral ce se intampla in acest oras. Mafia siciliana si calabreza ar trebui sa vina aici pentru a lua lectii de cum se produc banii negri.

  • Iașului este cunosut în toată România datorita mafiei .corupției din primărie acest primar care deține vile.pensiuni.castele etc.. și nimeni nu -l întreabă nimic de unde .tovarășul care conduce Consiluil județean cu o avere colosala și la fel nimeni nu-l întreabă nimic.Dar nu contează avem o justiție independenta asta contează.

  • Bolovanul asta e platit din bani publici. De pulimea din Iasi. Si datoreaza nu doar respect, ci si explicatii. Cum adica „lasati-ma in pace!”?! Bre, esti functionar public platit de noi, trebuie sa raspunzi intrebarilor de interes public. Daca nu-ti convine, pleaca. De tot.
    Hai sictir.

  • De ce plm avem nevoie de viceprimar?! Daca Chirica nu poate sa faca fata, sa lase pe altul. De ce sa platim pe mai multi, care fac treaba unuia singur? Va prostesc politicienii cum vor ei, iar voi cotizati. Prosti gramada, mai ales aia care cred in vot si alegeri.

  • Mie mi-e mila de Juravle. La ce caracter slab are (chiar daca se da cu nasul pe sus), asta se mazileste singur in puscarie. La DIICOT a fost la turnatorie, pentru ca tinta procurorilor este alta, nu el personal (aici are noroc). Chirica de la primele ore ale diminetii fierbea si i-a explicat ce sa spuna si ce nu. Numai cand atunci cand Chirica a fost tras pe dreapta cateva zile, Juravle a dat de gustul functiei de primar (a fost interimar) si vrea sa-i ia locul lui Chirica.

  • Ei,as!!!!
    Romanii votează și când e un primar în pușcărie,cazul Cherecheș,ales cu 71 la sută din voturi.
    Un erou național!
    Ce nu face romanu’ cu stampila….

  • Pai daca nu vrei sa faci nici o declaratie si vrei sa fii lasat in pace, se rezolva si asta foarte usor si anume nu te mai votam data viitoare.
    Ca si persoana publica trebuie sa iesi in presa si sa iti expui punctul de vedere.
    Nu vrei sau nu poti, inseamna ca nu ai ce cauta in acel post si o sa vina altul care nu fuge de presa care vrea informatii pentru alegatori.

  • Multumesc ca am reusit sa scap din functia de viceprimar. Am fost solicitat de nenumarate ori sa semnez documente dar nu am facut-o. Nu am facut jocurile lui Mihai. Mai multe nu pot spune…

Adauga un comentariu