National

Victor Ponta, declaraţii la BZI LIVE despre întâlnirea cu liderul AUR și o eventuală alianţă: „Mă văd destul de des cu George Simion”

Publicat: 27 feb. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Victor Ponta declaraţii la BZI LIVE despre întâlnirea cu liderul AUR și o eventuală alianţă Mă văd destul de des cu George Simion
Victor Ponta la BZI LIVE

Victor Ponta, fost prim-ministru al țării și lider al Partidului PRO România, a discutat la BZI LIVE despre apariția unor imagini în mass-media care îl surprind alături de șeful AUR, George Simion. Imaginile au stârnit automat controverse în spațiul public cu privire la o posibilă alianță. Ambii lideri politici au respins însă posibilitatetea și au subliniat că este vorba doar despre discuții cu privire la economie și alte proiecte.

Acum însă, Victor Ponta explică ce s-a întâmplat de fapt la acea întâlnire cu liderul AUR.

Victor Ponta la BZI LIVE

În ediția de luni, 27 februarie a emisiunii BZI LIVE, Victor Ponta a discutat informațiile care au apărut în mass-media și a confirmat că s-a întâlnit cu liderul AUR, George Simion. De asemenea, a dat detalii și despre ce au discutat, spunând că i-a dat sfaturi pe zona economică și va fi în continuare deschis să susțină orice proiect pe zona economică al PSD sau AUR.

„Mă văd destul de des cu George Simion. Mă văd şi cu Marcel Ciolacu… Mă văd cu oamenii care au poziţii de putere. Ciolacu la putere, Simion în opoziţie… Şi care au şi suficientă minte să spună ‘băi, ăsta, Ponta a fost atâţia ani… A fost şi el prim-ministru, hai să-l întrebăm ce părere are. Tu ce crezi, mă, Ponta despre chestia asta?’ Pe guvernare, nu pe politică.

N-am vorbit cu domnul Simion despre cum îşi organizează el partidul. Eu nu ştiu cine e şef la AUR la Iaşi, de exemplu, nu-i treaba mea asta. Dar dacă domnul Simion zice ‘Victor, că suntem la per tu, asta, de exemplu, cu energia cum este?’ Băi, chiar ştiu. Poate am dreptate, poate greşesc.

Vreau să vă spun, cât am fost prim-ministru, cel mai mult am învăţat de la Adrian Năstase, de la Tăriceanu, de la Isărescu, de la Victor Ciorbea, de la Emil Boc, cu care m-am luptat… M-am gândit ‘oamenii ăştia au fost înaintea mea pe aici, nu se poate să nu fi văzut, să nu fi…” Îmi dau un sfat. Dacă vreau îl urmez, dacă nu vreau, nu-l urmez. Dar cu cine să mă sfătuiesc? Cu ‘yes, man’-ii din jur, care tot zic, ‘da, eşti cel mai deştept, tu ştii tot’.. Aia e calea spre dezastru.

M-am văzut cu George Simion şi o să mă văd în continuare. Şi dacă mă întreabă, eu îi spun tot timpul ‘mă, îmi place faptul că te lupţi, că eşti în opoziţie – nu se poate o țară fără opozitie- dar, vezi, că eu, Victor Ponta, iar ca mine sunt mulţi alţii, aştept ca în afară de a fi contra cu ceva, să fii şi pentru soluţii la Finanţe, la Sănătate, la Educaţie..’. Uite, să scoţi acum un profesor deştept care vorbeşte bine, care are experienţă, s-o facă praf pe madam asta, a lui Iohannis.

Dacă nu construieşti alternativă, rămâi doar … şi i-am zis asa ’trebuie să treci de la peluză, unde urli, la tribuna oficială’.

Cu Marcel Ciolacu vorbesc de fiecare dată, pentru că na, ne ştim de atâta timp, a fost şi el consilierul meu şi-i spun: ‘Uite, vezi, din tribună, de unde sunt eu acum… cunosc bine şi PSD-ul şi Guvernul.. eu am văzut ceva ce nu e bine sau ce părere ai?’.

Acuma, că face sau nu face… el nu trebuie să facă ce îi zic eu. Dar trebuie să mă asculte. În general, oamenii deştepţi învaţă de la alţi oameni deştepţi. Proștii nu învaţă de la nimeni pentru că au impresia că le ştiu pe toate.

Şi zău, dacă m-ar fi întrebat altcineva, i-aş fi spus. Dar dacă cu acești oameni vorbesc, nu mă deranjează. Plus că, nu pot să susţin politica, am spus că nu o să mai fiu eu în prima linie, dar am dreptul la opinii şi am o voce care trebuie auzită.

Şi nu am pe cine să susţin decât ori PSD-ul, ori AUR, ori împreună, de ce nu?! La PNL, să nu se supere PNL-iștii pe mine, dar pe cine să susţin?”, a spus Victor Ponta

Comentarii
Adauga un comentariu