Cancan

Victoraș Micula este cercetat penal pentru că a furat date confidențiale despre Vlăduța Lupău și Codin Maticiuc

Publicat: 21 oct. 2020
Victoraș Micula este cercetat penal
Tânărul milionar a furat date secrete din arhiva MAI, despre familia Vlăduței Lupău și a lui Codin Maticiuc

Probleme mari pentru Victoraș Micula care este cercetat penal. Acesta a accesat informații secrete cu complicitatea unor polițiști. În momentul de față, tânărul de bani gata este internat într-o clinică de dezintoxicare din Elveția.

Victoraș Micula este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni comise în anul 2018. Conform autorităților, milionarul din Banat a mers la o intervenție, în care era anchetat un rival al său, deghizat în polițist. Mai mult decât atât, în aceeași perioadă, cu ajutorul șefului adjunct al MAI Oradea, tânărul nestăpânit a furat date secrete despre familia Vlăduței Lupău și a lui Codin Maticiuc.

Victoraș Micula este cercetat penal pentru fapte grave

Totul a ieșit la iveală după ce telefonul lui Victoraș Micula ar fi fost interceptat în timp ce se lăuda unor prieteni de ilegalitățile comise. În prezent, băiatul de bani gata ar fi internat la o clinică de dezintoxicare din Elveția.

În martie 2018, Victoraș Micula, alături de alți patru polițiști au pornit pe urmele unui rival al tânărului milionar. Motivul ar fi fost că acesta l-a „pârât” autorităților că s-a urcat băut la volan. La această intervenție, tânărul Micula a mers deghizat în polițist, fapt total ilegal. Victoraș ar fi purtat cagulă pe față, potrivit datelor furnizate de Parchetului Tribunalului Bihor.

Ispravele tânărului bihorean nu s-au oprit aici. Victoraș a mers la sediul Poliției Municipiului Oradea și, autorizat se pare chiar de șeful adjunct al MAI – Ile Camelia, băiatul și-a făcut de cap prin actele cu informații secrete despre familia lui Codin Maticiuc, dar și despre alte persoane.

Ilegalități comise cu complicitatea polițiștilor

O lună mai târziu, Victoraș Micula e repetat ilegalitatea, mergând la sediul poliției și căutând în informațiile MAI despre familia Vlăduței Lupău.

În seara zilei 21 aprilie 2018, numitul Victor Micula a intrat în aceeaşi încăpere în care îşi desfăşura activitatea numita Ile Camelia, şi anume în incinta Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Supravegheri Video, unde, în prezenţa unei persoane aflate în cercul său relaţional (Popa Beniamin Paul), cu folosirea userului şi parolei numitei Ile Camelia, care şi-a dat acordul prealabil în acest sens, a accesat nelegal, în interes personal, cu depăşirea limitelor autorizării permise agentului de poliţie Ile Camelia, mai multe baze de date gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţa Paşapoarte, în scopul de a afla date confidenţiale în legătură cu persoana numitei Lupău Vlăduţa Mărioara (interpretă de muzică populară), respectiv cu privire la membrii familiei acesteia (Lupău Ioan Gavril, Lupău Remus), fapt care a produs indignarea unor lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Bihor – Serviciul Acțiuni Speciale, care se aflau la acea oră în sediul Poliţiei Municipale Oradea, faptă care întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art. 360 alin.1, 2 şi 3 cod penal, ce urmează a fi reţinută în sarcina numitului Micula Victor, respectiv de complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, reţinută în sarcina lui Ile Camelia, sens în care se va dispune extinderea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Micula Victor şi Ile Camelia”, se arată în ordonanța de urmărire penală împotriva lui Victor Micula.

Ce spune Vlăduța Lupău despre fapta milionarului din Banat

Contactată de StarPopular.ro, Vlăduța Lupău a marturisit ca nu a avut probleme cu Victoraș Micula: „Nu-l cunosc personal, habar n-am avut. Nu știu nici despre ce este vorba în subiect”, a declarat Vlăduța pentru StarPopular.ro.

Pentru faptele comise, Parchetul Tribunalului Bihor a început urmărirea penală împotriva lui Victor Micula pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale.

Acum, după ce Victoraș Micula este cercetat penal, rămâne de văzut pe unde va scoate cămașa tânărul milionar fără bacalaureat.

Adauga un comentariu