International

Videoclip viral în America: O mașină fără șofer este oprită de un poliţist din San Francisco

Publicat: 13 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Videoclip viral în America O mașină fără șofer este oprită de un poliţist din San Francisco
Înregistrarea video a incidentului cu maşina fără şofer, a fost filmată de un trecător

Maşina fără şofer, ce circula noaptea cu farurile stinse, a fost oprită de Poliţia din San Francisco. Poliţiştii americani s-au confruntat recent cu o situaţie mai puţin obişnuită atunci când un agent a oprit o maşină autonomă care circulă noaptea, cu farurile stinse, fără şofer şi fără pasageri.

mașina fără șofer, autospeciala de interventie a politiei americane
Clipul a devenit atât de popular pe reţelele de socializare, încât Cruise, compania care deţine vehiculul, a reacţionat pe Twitter pentru a explica ce s-a întâmplat

Maşina fără şofer, senzaţie pe reţelele de socializare

Înregistrarea video a incidentului cu maşina fără şofer, a fost filmată de un trecător. Clipul a devenit atât de popular pe reţelele de socializare, încât Cruise, compania care deţine vehiculul, a reacţionat pe Twitter pentru a explica ce s-a întâmplat.

În filmare se vede cum un poliţist se îndreaptă spre maşina oprită, în râsetele trecătorilor, în timp ce cineva exclamă: „Nu este nimeni în ea! Este o nebunie”. Într-un moment de neatenţie al poliţistului, maşina autonomă pleacă apoi singură, oprindu-se puţin mai departe.

Potrivit companiei Cruise, maşina autonomă a căutat un loc mai sigur pentru a se opri.

„Un poliţist a contactat Cruise şi nu a fost făcut niciun proces-verbal”, a precizat compania.

De asemenea, un purtător de cuvânt al Poliţiei, a declarat că „poliţiştii au luat legătura cu operatorii maşinii fără şofer. (…) Echipa de mentenanţă a preluat controlul maşinii”.

Compania Cruise a mai precizat că farurile maşinii erau stinse din cauza unei erori umane. Înfiinţată în anul 2013, Cruise a dezvoltat un software care permite maşinilor să fie sută la sută autonome. De altfel, gigantul american General Motors deţine o participaţie majoritară în companie, care este evaluată la peste 30 de miliarde de dolari graţie unor investiţii din partea unor companii ca Microsoft, Honda şi Walmart.

Compania Cruise a făcut recent un pas crucial, oferind de la începutul lunii februarie particularilor posibilitatea de a rezerva plimbări gratuite cu maşinile sale fără şofer pe străzile din San Francisco.

masina fara sofer, masina autonoma oprita in trafic de un politist american
În filmare se vede cum un poliţist se îndreaptă spre maşina oprită, în râsetele trecătorilor

Polițiștii americani au identificat suspectul în atentatul de la metrou

Într-o altă ordine de idei, amintim că marți, 12 aprilie, a avut loc un atentat la stația de metrou din Brooklyn, New York. Cel puțin 13 persoane au fost împușcate și alte 10 au fost rănite.

În acest context, suspectul în atentatul de la metroul din Brooklyn a fost identificat. James W. Essig, șeful detectivilor din cadrul poliției din New York, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Frank R. James, în vârstă de 62 de ani, a închiriat o dubă U-Haul, cheile sale fiind găsite la locul împușcăturilor din cartierul Sunset Park din Brooklyn.

„Îl căutăm pe Frank James. Știm că a închiriat acea dubă U-Haul”, a spus șeful detectivilor.

Frank R. James, care deține adrese în Wisconsin și Philadelphia, nu a fost numit ca vinovat, dar detectivii vor să stabilească dacă a fost martor la atac, a continuat Essig, având în vedere că duba a fost închiriată în Philadelphia.

Poliția a mai precizat că analizează postările de pe rețelele de socializare ale unei persoane cu același nume, care a menționat persoanele fără adăpost, New York-ul și primarul Eric Adams, ceea ce a determinat oficialii să întărească dispozitivul de securitate al oficialului.

Revenind la cazul Poliției din San Francisco, amintim că polițiștii americani au oprit o maşina fără şofer, pe motiv că circula noaptea cu farurile stinse.

Adauga un comentariu