Prima pagină » Culinar » Vietatea a cărei carne este de 10 ori mai bună decât somonul sălbatic. Se crește ușor însă preferăm să o exportăm

Vietatea a cărei carne este de 10 ori mai bună decât somonul sălbatic. Se crește ușor însă preferăm să o exportăm

20 mai 2024, 10:32,
BZI.ro, în Culinar

Vietatea a cărei carne este de 10 ori mai bună decât somonul sălbatic crește foarte ușor și în România, însă preferăm să o exportăm. Specialiștii spun că este foarte sănătoasă, are numeroase beneficii și se gătește extrem de ușor. Din păcate, în România această carne nu prea este consumată și doar străinii se bucură de gustul ei.

Bibilica este o vietate crescută și în România, putând fi văzută adesea prin gospodăriile din mediul rural. Mai mică decât o găină, această pasăre se remarcă prin coloritul gri pestriț și sunetele stridente produse. Din păcate, carnea exploatată industrial merge direct la export și nu prea se găsește în magazine.

Vietatea a cărei carne este de 10 ori mai bună decât somonul sălbatic

Bibilica se crește ușor și e un ajutor fără pereche în grădină. Străinii se bucură de gustul cărnii ei,care e de 10 ori mai bună decât a somonului sălbatic. Din păcate, carnea ei merge direct la export și nu prea se găsește în magazine. Vietatea este exploatată industrial la un singur abator și este trimisă la export. Specialiștii spun că este foarte sănătoasă, are numeroase beneficii și se gătește extrem de ușor.

Una dintre păsările pentru care există o cerere foarte mare în străinătate este bibilica, care nu se află prea des în farfuriile românilor. Aceasta este crescută, în special pentru ouă și pui, pentru că în România nu sunt suficiente abatoare.

Există un singur abator la Constanța, unde sunt sacrificate păsări numai pentru export. Foarte multe vietăți din această specie sunt tăiate peste hotare, motiv pentru care prețul la carcasă este unul destul de mare.

Un singur kilogram de carne începe de la 45 lei și poate ajunge până la suma de 57 de lei. Potrivit lumeasatului.ro, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) arată că România aprovizionează piețele externe cu foarte multe animale și păsări.

Ce beneficii are carnea de bibilică

Bibilica este o pasăre care are o carne gustoasă, considerată o delicatesă în multe bucătării internaționale. Consumul acestui animal aduce numeroase beneficii pentru sănătatea umană pentru că carnea sa este una slabă. Conține puțin colesterol și grăsimi.

De asemenea, conține mulți acizi grași nesaturați esențiali pentru organismul uman. Are rolul de a proteja sistemul cardiovascular. Reprezintă și o sursă bună de vitamina B6, ideală pentru funcționarea sistemului nervos.

Specialiștii din domeniul alimentar mai transmit că este săracă în calorii, având aproximativ 135 kilocalorii / 100 grame. În plus, nutriționiștii spun că are în compoziția sa multe vitamine (E, B1 și B12) și minerale, cum ar fi magneziu, calciu și fier.

Totodată, carnea de bibilică este fragedă, savuroasă și se pregătește foarte ușor: la grătar, la cuptor sau în tigaie. Gustul este asemănător cu cel al cărnii de vânat, însă este mai delicat. Este o sursă foarte bună de proteine pentru că ajută la dezvoltarea musculaturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024