Local

Vila ascunsă a lui Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare! Proprietatea de lux de la marginea Iașului. Imobilul este supravegheat video – FOTO/VIDEO

Publicat: 15 ian. 2021
Vila managerului Carmen Cumpăt de la Spitalul de Recuperare din Iași, din comuna Rediu, a fost costruită înainte de a ajunge pe funcția de conducere. După ce a fost numită manager, a reușit să plătească și ipoteca de 200.000 de lei.
Averea managerului Carmen Cumpăt este ținută departe de ochii curioșilor

Managerul Spitalului de Recuperare din Iași deține o vilă somptuoasă în comuna Rediu, județul Iași. Contactată telefonic, managerul nu a reușit să ofere detalii despre sursa de finanțare a investiției. Soțul managerului a avut contracte chiar cu unitatea medicală

Bunurile lui Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare din Iași, sunt ținute departe de ochii curioșilor. Carmen Cumpăt este manager la unitatea medicală încă din 2008. Chiar în acel an a reușit să facă recepția la vila din satul Breazu, din comuna Rediu, Județul Iași. În 2004 a cumpărat un teren de 1.032 metri pătrați, împreună cu soțul, Petru Cumpăt, implicat în afaceri cu pomicultură. Imediat, a obținut o autorizație de construire, dar clădirea a fost finalizată după aproape 4 ani. Vila din satul Breazu are regimul de înălțime D+P+1 E, cu o suprafață construită de aproximativ 300 de metri pătrați. Este poziționată chiar lângă Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, pe strada Pârâului. Imobilul beneficiază și de 3 balcoane.

Conform estimărilor, imobilul poate valora cel puțin 200.000 de euro, fără să fie luată în calcul și valoarea terenului. Casa este amplasată într-o zonă nu foarte aglomerată, accesul spre Iași prin Aleea Sadoveanu realizându-se destul de ușor. În curtea proprietății stă parcat un Ford Ranger, achiziționat în 2015, iar în fața porții este parcat un autoturism marca Hyundai I30. Carmen Cumpăt este interesată și de securitatea clădirii. A montat un sistem de supraveghere video care acoperă perimetrul proprietății. Și un câine lup se ocupă de alertarea stăpânilor, în cazul în care spărgătorii de case încep să aibă idei. În edițiile trecute ale cotidianului BZI a fost prezentată și vila medicului Constantin Fătu, decedat în 2016. Acum, imobilul este scos la vânzare.

Ce salariu are Carmen Cumpăt din funcția de conducere de la spital

Conform declarației de avere, pe lângă proprietatea amintită, Carmen Cumpăt a completat la rubrica datorii o sumă de peste 50.000 lei, însemnând credite bancare. La capitolul conturi bancare apare suma de 63.508 lei. În 2019, managerul Spitalului de Recuperare a încasat 131.288 lei, la care se adaugă o bursă doctorală de 18.900 de lei de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. De precizat că, la un moment dat, proprietatea din satul Breazu a fost gajată la BRD, sucursala Iași, pentru suma de 200.000 lei. În 2011, ipoteca a fost ridicată după achitarea datoriei. Contactată telefonic, Carmen Cumpăt s-a arătat destul de deranjată în momentul în care a fost întrebată de valoarea proprietății din satul Breazu. „Nu știu să detaliez, habar nu am să evaluez. Uitați-vă în declarația de avere”, a precizat managerul Spitalului de Recuperare.

Soțul managerului de la Spitalul de Recuperare este implicat în două firme

Aparent, în timp ce Carmen Cumpăt trăiește doar din leafa de la Spitalul de Recuperare, soțul acesteia este implicat în două societăți cu obiect de activitate „cultivarea fructelor semințoase și sâmburoase”. Petru Cumpăt apare ca unic asociat în societatea Polmicultura Ind SRL. În perioada 2017-2019 a declarat o cifră de afaceri de aproximativ 300.000 euro. În 2019, profitul a fost infim, de 8.535 lei, cu un număr de 5 angajați. Petru Cumpăt controlează și societatea Pomicultura SRL, dar care nu este activă din 2014. Soțul managerului de la Spitalul de Recuperare din Iași a declarat un venit anual din salarii de nici 18.000 de lei. În trecut, Petru Cumpăt avea calitatea de director executiv la societatea de panificații Vel Pitar SA. Societatea avea inclusiv contracte derulate cu Spitalul de Recuperare, chiar când Carmen Cumpăt ocupa postul de manager. Totul s-a întâmplat la puțin timp de la instalare, în anul 2009.

Comentarii
 • Cand sotul are salariu de nici 18000 pe an, te mai intrebi de unde diferenta? Pe la Recuperare a mai fost uniul P.Botez parca cu ceva probleme.

 • Posibil ca a contractat multe imprumuturi bancare madam si sotul pentru a-si face vila, sunt inglodati in datorii, posibil..cu…. datorii imense la banci !!!!!! Saracii cei cu vile…!!

 • Mai exista bugetar sarac ? Haideti sa fim seriosi. La ce salarii sunt in mediul bugetar + mai pui o spaguta, o atentie, o supica, o trebutza, imediat o pui de-o viluta. A se vedea Alexe, Chirica, Dorobat, Covic (asta a fost smecherul smecherilor legat de actul de justitie) si lista poate continua pana la infinit. Pana si protejata lui Chirica, doamna Luminita Munteanu (aia de la DAS sau DGASP) are o vila palmata, ridicata dintr-un salar „mizer”. Eu zic ca la ora actuala, mediul bugetar este cel mai smecher din Romania. Ma rog, deocamdata ..

 • Dealurile Iașiului sunt pline de case. Dacă managerii de spitale nu-și pot permite case la țară, te întrebi cine ar mai putea? Comentacii de pe net?
  Ultimul evaluator nu știe ce-i cu el. Numai gardul pt 1000 mp de proprietate, cu fundatie de beton, trece de 20 000 Euro. Sănătate!

 • ASta-i manager la Recuperare ? pai dupa cum arata parca-i o activista de partid de pe vremuri ! cu haine de la E.Gros, ne machiata si coafura de precupeata ! Un manager de spital , cu ditamai viloiul , trebuie sa arate altfel.M-a intreb la ce-i trebuie casaoaia asta , are 8-10 membri in familie sau precum rromii , sau sa se laude ….dar vezi ca vine DANA si te baga la bulau .Oare cine o fute pe scrofita asta asudata ?

 • Oricum , cat am incerca toti din munca cinstita, din salar nu se poate face o vila, o etc. avere, chiar daca salariul este mare, ceva surse suplimentare au existat…. Cum naiba sa fii manager de atatia ani si sa ai un apartament la bloc sau o simpla casa la Breazu cu gard de lemn, e rusine Casa nu costa 40 mii euro cum spune unul poate … valoarea totala estimata 150 mii euro- 200 mii euro, considerata vila de lux in Romania si peste tot in lume

 • Florin B. sa ma scuzati dar, dumneavoastra, in afara ca sunteti vulgar in exprimare si probabil si ca om, habar nu aveti despre criteriile de eligibilitate ( stiu, cuvantul e mai complicat ) pentru un manager la o firma de stat. Nu sunt criterii de eligibilitate ( din nou imi cer scuze ) aprecieri estetice ale candidatutlui, cu atat mai putin daca vin de la retardati. …ei, si ar mai fi si altele dar, nu mai omor o noapte sa va mai explic. Cu prostul dac te pui, e greu de tine. Sa fii, macar, sanatos, Florin B

 • Pt. alt anonim , alias doamna menajera , vei avea destul timp de reflexie cind vei ajunge la bulau , ca sa vezi criteriile de eligibilitate estetice ,morale si cinstite ale functiei de manajera .In general ,,prostii” nu fac puscarie , doar ,,destepti ” care fura de la stat !

 • Aceasta vila nu si-a facut-o din munca cinstita sau imprumuturi bancare cucoana asta stie foarte bine ce afaceri a facut pe functia de manager, nu e din salar nici din venitul sotului cumulate nu iese la socoteala nimic, a facut afaceri pe functia de manager duca-se dracului o stim cu totii, calculele nu ies deloc , banii si vila nu ies la socoteala cu veniturile cinstite

Adauga un comentariu