Local

Vin întăriri pentru Daniel Pancu: Un mijlocașul belgian și un atacant sârb

Publicat: 27 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vin întăriri pentru Daniel Pancu Un mijlocașul belgian și un atacant sârb
Vin întăriri pentru Daniel Pancu: Floriano Vanzo, un mijlocașul belgian

Vin întăriri pentru antrenorul Daniel Pancu, după ce pentru partida din prima etapă a noii ediții de campionat, cu Chindia Târgoviște, Politehnica Iași a avut un lot de doar pe 15 jucători.

Astfel, formația din delaul Copoului îl va legitima pe mijlocașul belgian Floriano Vanzo. Jucătorul în vârstă de 26 de ani vine de la formația de ligă secundă belgiană Virton. Atacantul sârb Dzenan Zajmovic vine de la formația Zeljeznicar, pentru care a marcat 7 goluri în 54 de meciuri în perioada 2017-2020.

Vin întăriri pentru Daniel Pancu: Floriano Vanzo, un mijlocașul belgian

Floriano Vanzo se pregătește de câteva zile în Copou sub comanda lui Daniel Pancu, este apt din punct de vedere fizic, dar încă nu a primit documentele de la clubul belgian. Dacă va primi cartea verde în timp util și va fi legitimat până duminică, Floriano Vanzo ar putea debuta în următoarea partidă, în derby-ul Moldovei, cu FC Botoșani, chiar ca titular.

Floriano Vanzo s-a remarcat la formația belgiană Waasland Beveren, pentru care a marcat 9 goluri în 81 de partide în perioada 2015-2019. De la Beveren, Vanzo a ajuns la Virton, anul trecut, unde a evoluat doar în 3 partide. Mijlocașul belgian mai are în CV patru echipe. La Tubize (13 meciuri în perioada 2011-2012) și Gorica (2013-2014, 4 jocuri) a jucat sporadic, în timp ce la puternicele formații Parma (2012-2014) și Club Bruges (2014) nu a bifat niciun minut.

Dzenan Zajmovic are 25 de ani și vine de la formația Zeljeznicar, pentru care a marcat 7 goluri în 54 de meciuri în perioada 2017-2020. Acesta a mai jucat în carieră la echipele Lokomotiv Zagreb (2013-2014, 11 meciuri, 2 goluri), Sesvete (2014, 10 meciuri) și Travnik (2014-2017, 59 meciuri, 13 goluri). Zajmovic vine astăzi în Copou și va semna după ce va efectua vizita medicală.

Platini a reluat pregătirea

Un alt jucător pe care Daniel Pancu nu a putut conta în prima etapă și ar putea fi util Politehnicii Iași etapa următoare, la Botoșani, este Platini Almada Soares. Acesta a revenit la antrenamente și, în condițiile în care lotul ieșenilor este extrem de subțire, antrenorul echipei ieșene l-ar putea include în lot și, de ce nu, chiar titulariza dacă mijlocașul este la un nivel fizic optim.

Platini a lipsit de la reunirea lotului și a venit cu o întârziere de o săptămână la antrenamente, atitudine care a stârnit o reacție vehementă din partea antrenorului Daniel Pancu, dar și a președintelui Ciprian Paraschiv, cei doi promițându-i jucătorului o amendă consistentă. Conform oficialilor clubului, Platini a motivat lipsa de la reunire prin faptul că nu a avut zboruri din Insulele Capului Verde spre România.

Nicandro Breeveld, încă incert

Un alt titular din sezonul trecut absent în prima etapă, olandezul Nicandro Breeveld ar putea fi inclus în lot pentru derby-ul moldav de duminică. Nicandro Breeveld a acuzat o tendinită în finalul campionatului trecut, s-a tratat acasă pe perioada vacanței, dar încă nu este recuperat sută la sută.

Altfel, Daniel Pancu așteaptă în această săptămână și alte întăriri, fiind șanse mari să ajungă în Copou un fundaș central și un atacant.

„Sper să se rezolve problemele de lot, problemele financiare, pentru că fotbalul pe care îl văd eu e la sute de ani lumină. Am cerut 20 de jucători, câte doi pe fiecare post. Vor mai veni minim cinci jucători săptămâna aceasta”, spune optimist Daniel Pancu.

Adauga un comentariu