Gata în mai puţin de oră, vinetele umplute pot fi varianta ideală pentru un prânz săţios, dar şi pentru o cină uşoară. În plus, n-ai nevoie de multe ingrediente.
Ingrediente:
– două vinete mari
– cinci cartofi
– 100 de grame de măsline negre
– 100 de grame de măsline verzi
– un praz
– doi ardei roşii
– un ardei verde
– o legătură de pătrunjel
– 100 de grame de orez
– sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Pentru a găti acest preparat, trebuie să speli orezul în câteva ape, iar apoi să-l fierbi la foc mic. Curăţă şi spală cartofii, taie-i sub formă de cubuleţe, iar apoi lasă-i să fiarbă în apă cu sare. Ulterior, scurge-i şi amestecă-i cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Taie ardeii şi prazul sub formă de cubuleţe, iar apoi amestecă legumele cu orezul fiert. Potriveşte de sare şi piper, iar apoi pune-l la cuptor. Taie vinetele pe jumătate, scobeşte vinetele de miez, condimentează cu sare şi piper, iar apoi bagă-le la cuptor timp de câteva minute.
Umple-le cu orezul cu legume, adaugă verdeaţă şi rondele de măsline şi serveşte totul cu cartofi natur.