International

Vinovatul pentru atacul armat din Chicago intenționa să mai atace odată în aceeași zi, la o altă paradă

Publicat: 06 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vinovatul pentru atacul armat din Chicago intenționa să mai atace odată în aceeași zi la o altă paradă
Vinovatul a luat în mod serios în considerare să folosească arma pe care o avea în maşină pentru a comite un alt atac

Autoritățile americane au transmis astăzi, 6 iulie, că vinovatul pentru atacul din Chicago, în vârstă de 21 de ani care a deschis focul la parada de Ziua Independenței organizată în Highland Park, omorând şapte persoane şi rănind alte treizeci, voia să atace din nou, tot la o paradă de 4 iulie, de data aceasta la Madison, în statul vecin Wisconsin.

Vinovatul, pe numele său, Robert Crimo, a recunoscut în fața anchetatorilor că, imediat după atac, a fugit cu mașina la Madison, unde s-a deghizat în femeie, „a văzut alte celebrări” şi „a luat în mod serios în considerare să folosească arma pe care o avea în maşină pentru a comite un alt atac”, a declarat Christopher Covelli, de la poliţia din Highland Park, potrivit AFP și EFE, citate de Agerpres.

Vinovatul a luat în mod serios în considerare să folosească arma pe care o avea în maşină pentru a comite un alt atac

Al doilea atac nu era premeditat

Acest al doilea atac nu era planificat, spre deosebire de primul, care fusese pregătit de mai multe săptămâni

Acest al doilea atac nu era planificat, spre deosebire de primul, care fusese pregătit de mai multe săptămâni, a subliniat poliţistul. Vinovatul pentru atacul din Chicago a deschis focul luni asupra mulţimii, de pe acoperişul unui magazin, în momentul în care începea defilarea, omorând şapte persoane şi rănind alte 30.

După ce a fost arestat luni seară, în apropiere de Chicago, tânărul a fost interogat de către poliția din Highland Park și a oferit anchetatorilor „o declaraţie voluntară prin care şi-a recunoscut actele”, a afirmat procurorul adjunct Ben Dillon, în timpul unei intervenţii prin videoconferinţă în faţa unui judecător.

Date fiind acuzaţiile, judecătorul Theodore Potkonjak a refuzat o eliberare sub cauţiune, în timp ce suspectul a rămas impasibil în timpul înfăţişării sale în instanţă. Într-o conferinţă de presă care a urmat, procurorul Eric Rinehart nu a dorit să speculeze asupra mobilului crimelor.

Robert Crimo este inculpat pentru şapte crime şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă închisoarea pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată. El urmează să compară în faţa unui alt judecător de la tribunalul din Waukegan la 28 iulie.

Robert Crimo este inculpat pentru şapte crime şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă închisoarea pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată

Încă un atac armat în SUA, la mai puțin de o zi distanță

Autoritățile nu au făcut publice informații cu privire la gravitatea rănilor suferite

La câteva ore după atacul din Chicago, în timpul unei petreceri cu ocazia Zilei Naționale a Americii, de 4 iulie, în nordul-vestul statului Indiana, orașul Gary, a avut loc un atac din urma căruia au rezultat trei persoane decedate și șapte răniți.

Atacul a avut loc într-un cartier rezidențial din Gary, Indiana, în jurul orei 12:45. Ofițerii care au ajuns la fața locului au găsit trei persoane care nu prezentau semne compatibile cu viața prezentau leziuni incombatibile cu viața, a declarat lt. Dawn Westerfield de poliție orașului.

Răniții au fost duși la spitale, a spus Westerfield. Autoritățile nu au făcut publice informații cu privire la gravitatea rănilor suferite.

Anchetatorii încearcă să stabilească circumstanțele atacului armat

Anchetatorii încearcă să stabilească circumstanțele atacului armat

Westerfield a spus că anchetatorii încearcă să stabilească circumstanțele atacului armat, inclusiv dacă au fost implicați mai mult de un atacator. Poliția a spus că din primele informații, se pare că atacul armat a început în timpul a ceea ce a fost probabil o petrecere de celebrare a zilei naționale.

Biroul legiștilor din Lake County a spus că persoanele ucise sunt o femeie de 20 de ani din Olympia Fields, Illinois; un tânăr de 26 de ani din Lafayette, Indiana; și un tânăr de 25 de ani din Merrillville, Indiana.

Adauga un comentariu