National

Viorica Dăncilă: „Iohannis vrea să fie președinte dictator” – Video

Publicat: 14 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

„L-am văzut cu toţii pe Rareş Bogdan ameninţându-mă cu procurorii. Ce să înţeleg? Că aşa cum i s-a întâmplat lui Victor Ponta în 2014 şi lui Dan Barna care spera să ajungă în turul doi, acelaşi lucru să i se întâmple şi Vioricăi Dăncilă? La 30 de ani de la căderea comunismului vedem un preşedinte dictator care vrea să aibă puterea. Eu nu am o problemă de a discuta cu procurorii. Nu am absolut nimic de ascuns. Dacă nu doreşte să vină la o dezbatere, atunci îşi trimite mesagerii ca să ameninţe cotracandidaţii cu dosare penale şi să ameninţe cu procurorii. Candidatul Iohannis trebuie să vină şi să dea explicaţii de ce a venit cu asemenea ameninţări. E un lucru fără precedent.”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Vor să-şi ascundă neputinţa, faptul că nu au soluţii, vor să ascundă adevărul că nu au venit cu un program de guvernare ci vor să vină cu o politică de austeritate. Românii vor oameni capabili să găsească soluţii. Am redus datoria externă a României la 35% din PIB. Ne-am încadrat în ţinta de deficit. Am crescut pensii şi salarii şi ne-am încadrat în toate ţintele europene. Nu am văzut nimic din programul lor de guvernare care să fie în favoarea românilor. E clar că vin cu o politică de austeritate şi vin să se justifice într-un fel. Îi doresc mult succes doamnei Vălean (comisar european). Chiar dacă aici avem dispute politice, cred că în afara graniţelor trebuie să avem o abordare comună. Nu o să fac ce au făcut Rareş Bogdan sau Iohannis.

Nu cred că domnul Iohannis a purtat acea cască în ureche dar văd că aceeaşi ştire a fost lansată şi despre mine

Dacă voiam să fac acest lucru, puteam să-l fac. Un preşedinte care încalcă Constituţia României nu cred că e un preşedinte dorit în UE. Dar eu prefer să mă bat cu el aici în România, dar nu am să merg la Bruxelles şi să spun ce a făcut preşedintele României, pentru că ar fi în defavoarea românilor. Legat de poza cu presupusa cască pe care a avut-o Iohannis la conferinţa de presă: Nu cred că domnul Iohannis a purtat acea cască în ureche dar văd că aceeaşi ştire a fost lansată şi despre mine. Doamna Firea a preluat-o de pe Facebook dar a şters-o. Preşedintele m-a jignit de foarte multe ori, a dezinformat de foarte multe ori. Despre declaraţiile Anei Birchall: Văd discursul său ca şi cum ar face parte din staff-ul de campanie al domnului Iohannis.

Ea e membru al Parlamentului României. A votat anumite legi în Parlament. Eu nu sunt parlamentar. Nu ştiu ce vrea, poate să justifice modul în care a acţionat. Cum se explică că la 30 de ani de la căderea comunismului avem un preşedinte antieuropean, dictator, care spune că cea mai mare realizare e schimbarea unui guvern. Conform Constituţiei, preşedintele nu are voie să se implice în schimbarea unul guvern. Are un discurs extremist, spune ‘să scăpăm de PSD-işti’. Dacă în 5 ani principalul obiectiv a fost să dărâme un guvern, înseamnă că ne întoarcem în comunism. Trebuia să facă referire la Schengen, la eliminarea vizelor cu SUA, la modul în care a susţinut România în Consiliul European. Cea mai mare realizare a lui e că ne trimite afară din ţară pe cei care nu suntem de acord cu deciziile sale.”, a mai declarat aceasta.

Adauga un comentariu