Actualitate

Virgil Popescu: „IMM-urile vor avea la dispoziție, sub formă de granturi din fonduri europene, suma de un miliard de euro“

Publicat: 04 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Virgil Popescu IMM-urile vor avea la dispoziție sub formă de granturi din fonduri europene suma de un miliard de euro
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat faptul că centralele de apartament nu vor fi taxate suplimentar

Virgil Popescu, ministrul Economiei Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, susține că IMM-urile vor avea la dispoziție suma de un miliard de euro. Banii vor fi sub formă de granturi din fonduri europen. Banii vor fi alocați în funcție de gradul de afectare și mărimea afacerii.

”IMM-urile vor avea la dispoziție un miliard de euro. Banii vor fi sub formă de granturi nerambursabile din fonduri europene. Vor fi în viitorul pachet de relansare economică pregătit de Guvern“, a declarat Virgil Popescu.

Virgil Popescu vorbește de granturi nerambursabile

Ministrul a precizat că va exista, la Ministerul Economiei, un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de un miliard de euro.

”Va exista, la Ministerul Economiei, un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de un miliard de euro. Va fi împărțit în trei proiecte:

– 550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant;

– 350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro. Asta pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente;

– 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro. Bani pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

Vor fi fonduri europene cu această destinație. E un program negociat cu Comisia Europeană de Ministerul Fondurilor Europene și care va fi derulat de Ministerul Economiei.”, susține Virgil Popescu.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu a declarat că România va încheia anul cu creștere economică, întrucât nu a fost în lockdown complet ca Germania, Italia sau Spania. El și-a exprimat chiar optimismul că „poate România va avea surpriza de a fi printre primele țările europene”.

Ministrul a vorbit recent despre măsurile pentru repornirea economiei în perioada următoare.

„Industria auto își va reveni odată cu creșterea confortului oamenilor. Va mai trece o lună-două, până când industria auto va începe să crească. Industria construcțiilor a funcționat, cred că aceasta va fi motorul PIB. Și agricultura a funcționat.

România nu a fost în lockdown complet ca Germania, Spania și Italia, ci unul parțial, de aia am avut creștere economică. Potențial mare de dezvoltare are și sectorul HoReCa a cărui contribuție este de 1,5% din PIB”, a spus Virgil Popescu.

Adauga un comentariu