Sport

Virgiliu Postolachi s-a reorientat, după ce FRF nu i-a mai dat niciun semn: „S-a alăturat echipei”

Publicat: 26 ian. 2021
Virgiliu Postolachi la un meci pe terenul de fotbal
Virgiliu Postolachi a fost convocat în cantonamentul naționalei U21 a Moldovei

Virgiliu Postolachi (20 de ani), atacantul care deține și cetățenie română, a fost convocat în cantonamentul naționalei U21 a Moldovei în această perioadă, după cum au anunțat chiar moldovenii pe rețelele de socializare. Postolachi evoluează în prezent în Belgia, la Mouscron, unde a fost cedat de Lille, clubul care l-a transferat de la PSG

Virgiliu Postolachi, în cantonament cu naționala U21 a Moldovei

„Naționala U-21 a Moldovei s-a reunit astăzi în primul cantonament din acest an. Echipei s-a alăturat și Virgiliu Postolachi (20 ani), atacantul echipei Royal Excel Mouscron (Belgia), împrumutat de la Lille (Franța). El a crescut în academia campioanei Franței, PSG, cu care a semnat în 2018 primul său contract profesionist”, se arată pe pagina de Facebook a Federației din Moldova.

În vara anului trecut, tatăl lui Virgiliu Postolachi, Olg, a recunoscut că fiul său își dorește să joace pentru România. Forul condus de Răzvan Burleanu a abandonat, de fapt, demersurile pentru ca Postolachi să fie eligibil pentru naționalele României, iar la vremea respectivă, FRF și Federația din Moldova au ajuns la un acord pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete.

„Când dânșii aveau nevoie să ne facă să alegem să jucăm pentru România, ne căutau și de trei ori pe săptămână. Chiar l-au trimis și pe domnul Geolgău la Paris. Acum, nici măcar domnul Geolgău nu mă mai sună. Nu am mai vorbit nici cu dânsul de foarte mult timp. Nici nu știu în ce stagiu este acel litigiu, dar timpul trece și uitați că băiatul meu nu este selecționat de nimeni.

Fiul meu vrea să joace pentru România, dar nici nu mai poate să aștepte la nesfârșit. Dacă cei de la București nu se grăbesc să rezolve problema lui Virgiliu, atunci vom fi nevoiți să luăm o decizie cât mai repede. Este foarte important pentru fiul meu ca el să joace la 19 ani pentru o națională, dar se pare că este greu să joace pentru România, deși nu uitați că el a obținut de un an cetățenia acestei țări”, a declarat Oleg Postolachi.

Postolachi a prins șase meciuri în acest sezon pentru Mouscron în prima ligă din Belgia, iar în vara acestui an va deveni liber de contract, potrivit Transfermarkt.

Reacția lui Mihai Stoichiță după acuzele lansate de Oleg Postolachi

„Să fie foarte clar. Toate demersurile legale au fost făcute de FRF. Nu aparține problema de FRF. FIFA decide, ea poate spune dacă poate juca sau nu. Nu există niciun fel de termen. Nu poți face nimic altceva. Am trimis oameni să-l observe, să vorbească și cu familia. De ce? Doar să cheltuim bani? Nu, pentru că ne-am dori să joace pentru România. Dar este foarte complicată situația. Înțeleg supărarea părinților și să știți că e și supărarea noastră că nu-l putem folosi”, a delcarat Mihai Stoichiță.

Ce spune FIFA despre jucătorii care pot fi folosiți la echipele naționale

Articolul din Regulamentul FIFA care tratează o astfel de speță:

„Un jucător care poate reprezenta mai multe asociații, va putea evolua pentru o echipă națională ce reprezintă una dintre asociațiile respective, dacă va îndeplini cel puțin unul dintre următoarele criterii:
a) s-a născut pe teritoriul țării în care se află asociația
b) părinții biologici s-au născut pe teritoriul țării în care se află asociația
c) bunicii s-au născut pe teritoriul țării în care se află asociația
d) a trăit pentru cel puțin doi ani consecutivi pe teritoriul țării în care se află asociația”.

Postolachi nu se încadrează la niciuna dintre aceste obligații.

Adauga un comentariu