Stiri medicale

„Virusul este cu noi pentru totdeauna”: frază șocantă din partea unui oficial OMS

Publicat: 05 nov. 2020
Catherine Smallwood
Catherine Smallwood

Catherine Smallwood, responsabilă pentru situațiile de urgență in cadrul Organizației Mondiale a Sanatatii (OMS), a avertizat că valurile de coronavirus vor urma sa fie prezente până la descoperirea unui vaccin.

Al doilea val de coronavirus continuă să se răspândească în toată Europa. O întrebare rămâne pe buzele tuturor: când se va termina criza Covid-19?

Valurile de coronavirus, prezente până la descoperirea vaccinului! Vara a ajutat la accelerarea epidemiei

„Nu vorbim de săptămâni sau luni, ci mai degrabă de ani! Din nou, va depinde de vaccin, dacă este eficient și pentru cât timp. Până la sosirea sa, valurile vor continua să se succeadă. Un lucru este sigur, virusul este cu noi pentru totdeauna”, a explicat Catherine Smallwood, responsabilă pentru situațiile de urgență in cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Europa.

Covid-19: un vaccin disponibil în următoarele luni?

Catherine Smallwood a vorbit despre evoluția situației de sănătate. Potrivit acesteia, restrangerea restrictiilor din această vară a contribuit la accelerarea epidemiei. Țările au autorizat din nou călătoriile, precum și redeschiderea barurilor și restaurantelor. Gesturile de barieră au fost, de asemenea, mai puțin respectate. Potrivit acestui specialist, acum trebuie să „inventăm un nou normal” pentru a trăi cu virusul, care este un „dușman redutabil”.

Smallwood a menționat, de asemenea, problema vaccinării împotriva SARS-CoV-2. Potrivit acesteia, există puține șanse ca un vaccin să fie disponibil în următoarele câteva luni. „Chiar și atunci când il avem, va fi nevoie de timp pentru ca acestea să fie accesibil populației, iar primii imunizați vor fi cei mai vulnerabili. În această perioadă, care ar putea fi lungă, virusul va continua să circule”, a spus aceasta.

Adauga un comentariu