Prima pagină » International » Virusul poliomelitic, găsit în apele Londrei. Agenţia de Securitate a Sănătăţii a făcut anunţul

Virusul poliomelitic, găsit în apele Londrei. Agenţia de Securitate a Sănătăţii a făcut anunţul

23 iun. 2022, 11:30,
în International

În apele uzate ale Marii Britanii a fost descoperit o bacterie periculoasă. Agenţia de Securitate a Sănătăţii a anunţat că virusul poliomelitic a fost găsit în apele Londrei.

Oficialii de sănătate public au anunţat că există în momentul de față un risc de transmitere comunitară limitată.

Virusul poliomelitic a fost găsit în apele Londrei. Nu au fost raportate cazuri de boala până în prezent

Apele uzate din nordul şi estul Londrei au fost atent supravegheate şi în urmă cu câteva zile a fost găsită prima dovadă a transmiterii comunitare a poliovirusului, relatează The Guardian. Incidentul naţional a fost făcut public de Agenţia de Securitate a Sănătăţii.

Astfel, UKHSA a declarat că deșeurile provenite de la fabricile de tratare a apelor uzate Beckton din Newham au fost testate pozitiv pentru virusul poliomelitic, derivat din vaccin în luna februarie și că din acel moment au mai fost detectate alte probe pozitive.

Din fericire, nu au fost raportat absolut niciun caz de boală sau paralizie asociată, iar riscul pentru publicul larg este considerat unul scăzut. Însă, oficialii de sănătate publică au îndemnat persoanele să se asigure că atât ei, cât și familiile lor sunt la curent cu vaccinurile antipoliomielitei pentru a reduce riscul de infectare.

”Polovirusul derivat din vaccin are potențialul de a se răspândi, în special în comunitățile în care absorbția vaccinului este mai mică”, a spus dr. Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA.

Epidemiologul a menţionat că exista riscul unei paralizii, iar recomandarea dr. Vanessei Saliba este să fie contactat medicul de familie.

”În rare ocazii, poate provoca paralizie la persoanele care nu sunt complet vaccinate, așa că, dacă tu sau copilul tău nu sunteți la curent cu vaccinările antipoliomielitei, este important să vă contactați medicul de familie. Majoritatea populației din Regatul Unită este protejată de vaccinare din copilărie, dar în unele comunități cu acoperire scăzută a vaccinurilor, persoanele pot rămâne expuse riscului”, a ţinut să mai adăugat aceasta.

De unde provine virusul poliomielitic și cum se răspândește

Polivirusul provine de la persoanele cărora li s-a administrat vaccinul anti-poliomielita oral într-un alt stat şi mai apoi a călătorit în Regatul Unit al Marii Britanii.

Cetăţenii cărora li s-a administrat vaccinul oral pot elimina virusul viu slăbit folosit în ser, în fecale timp de câteva săptămâni.

Mostrele de la Londra detectate din februarie au tras un semnal de alarmă pentru că erau strâns legate între ele și aveau în componenţa mutații care sugerau că virusul evoluează pe măsură ce se răspândește de la o persoană la alta.

Se crede că focarul a fost declanșat de o persoană care s-a întors în Marea Britanie după ce a primit vaccinul antipoliomielitei oral și l-a răspândit la nivel local. Nu este clar cât de mult s-a răspândit virusul.

Important de precizat este faptul că poliovirusul se poate răspândi printr-o igienă defectuoasă a mâinilor, prin alimente și apă contaminate sau mai rar prin tuse și strănut. O cale comună de transmitere este ca oamenii să aibă mâinile contaminate după ce au folosit toaleta și apoi să transmită virusul atingând alimentele consumate de alții.

Simptomele polivirusului

Majoritatea persoanelor care se infectează cu poliomielita nu au simptome, dar unii dezvoltă o boală asemănătoare gripei.

Virusul atacă nervii coloanei vertebrale și baza creierului, ceea ce poate duce la paralizie, cel mai frecvent la nivelul picioarelor. În rare ocazii, virusul atacă mușchii folosiți pentru respirație, ceea ce poate fi fatal.

Astfel, cetățenii sunt rugați de medicii ieșeni să aibă grijă la igienă mai ales după ce virusul poliomelitic a fost găsit în apele Londrei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`