WoW!

Vise care prevestesc boală sau vești proaste. Ce spunea preotul Cleopa

Publicat: 29 apr. 2021
mana de om intr-un tunel, care face parte din categoria acelor vise care anunta boala sau vesti proaste
Preoții nu sunt de acord cu tălmăcirea viselor, întrucât această practică este încadrată în categoria ghicitului

Freud spunea că visul nocturn este o făurire a imaginaţiei noastre, folosind imagini văzute în ziua respectivă. Alţii spun că visul poate anunţa ceva. Dacă ştii să-l tălmăcești, poţi să prevezi ce te aşteaptă şi chiar să iei nişte măsuri. Biserica nu este de acord cu aşa ceva. Ba mai mult, tălmăcirea lor este încadrată în categoria ghicitului, lucru considerat ca fiind păcat. Crezi în ele? Atunci uite ce vise pot prevesti boală sau veşti proaste.

Ţine totuşi minte un aspect: nu te încrede prea mult în vis. Chiar dacă anunţă ceva rău, nu ai puterea de a schimba lucrurile. Petrecând mult timp gândindu-te la el, neglijezi treburile zilnice. Învaţă să-ţi tălmăceşti visul noctun, ca să afli ce te aşteaptă. Unele vise anunţă ceva bun, altele prevestesc ceva rău. Uite trei 3 vise care prevestesc boală sau veşti proaste.

Dacă visezi că te căsătoreşti ori că eşti îmbrăcată în rochie de mireasă, e semn că ceva neplăcut ţi se va întâmpla în curând. Spre exemplu, poţi suferi un accident, te poţi îmbolnăvi sau cineva îţi face rău.
Dacă visezi un ceas care ticăie, iarăşi e semn de rău. Şi acesta face parte din categoria vise care prevestesc boală sau veşti proaste, pentru că e ca şi cum trece timpul şi îţi sună ceasul.
Când visezi cal e semn rău, în general. Indiferent de situaţie, că e cal alb sau cal fără şa, tot e semn că ceva rău ţi se va întâmpla ție sau unei persoane dragi.
Pisica, de orice culoare ar fi, îţi transmite ca cineva din cercul tău de prieteni îţi vrea răul şi, posibil, ţi-a făcut vrăji.

De ce visele cu animale transmit ideea de veşti proaste? Nu se ştie de când ele au fost asociate cu ideea că anunţă ceva neplăcut. Cert este ca multe animale din bătătură, care îţi apar în vis, transmit fapul că te aşteaptă ceva rău, cum ar fi boala. Vitele, spre exemplu, sunt clar asociate cu ideea că te vei îmbolnăvi tu sau cineva drag.

Este bine sau nu să crezi în vise?

Ideologia creştin-ortodoxă spune că trebuie să credem numai în visele care au legătură cu Dumnezeu. Unii preoţi afirmă însă că şi acestea pot fi înşelătoare. Dumnezeu nu se arată oricui, iar cel mai probabil îl visezi pe cel Rău. Potrivit fetelor bisericeşti, visele cu Dumnezeu ar fi o simplă înşelătorie a Răului.
E bine sau nu să crezi în vise, inclusiv în vise care anunţă boală sau veşti proaste? Nu, spun preoţii. Şi noi am putea spune la fel. De ce? Pentru că tălmăcirea lor depinde de la persoană la persoană şi chiar de la zonă la zonă. Dacă pentru unii, pisica, spre exemplu, anunţă că cineva ţi-a făcut vrăji, pentru alţii simbolizează senzualitatea celui căruia i-a apărut în vis.

Iată ce spunea părintele Ilie Cleopa, de la mănăstirea Sihăstria, despre vise:

”Spune Sfântul Ioan Scărarul că cel ce crede în vise, este asemenea celui ce aleargă după umbra să și încearcă s-o prindă. Tot el spune, că diavolii slavei deșarte sunt în visuri prooroci. Ei închipuiesc, ca niște vicleni, cele viitoare și ni le vestesc mai dinainte. Iar dacă se împlinesc vedeniile, ne minunăm și ne mândrim cu gândul, ca și cum am avea darul înaintevederii (proorociei). Cei ce ascultă pe diavolul, aceștia s-au făcut adeseori prooroci mincinoși. Și mai departe zice: Diavolii nu știu nimic de cele viitoare, dintr-o cunoştinţă de mai înainte, căci și doctorii pot să ne spună moartea de mai înainte. Apoi încheie, zicând: Când începem să credem în visele diavolilor, ei își bat joc de noi, chiar când suntem treji.”

Adauga un comentariu