WoW!

Vitamina D, introdusă în lapte și pâine. Scade riscul de infectare cu covid

Publicat: 02 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vitamina D introdusă în lapte și pâine. Scade riscul de infectare cu covid
Vitamine D este absolut necesară pentru ca organismul nostru să facă față lunilor de iarnă

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie vor ca un complex de vitamina D să fie introdus în alimentele de bază. Scopul: prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2. Din câte se pare, metoda este deja utilizată în mai multe ţări, întrucât lipsa vitaminei D face ca organismul nostru să fie mult mai predispus la infecţii. Așadar, ar urma ca vitamina D să fie introdusă în alimentele de bază pentru a preveni o infectare cu covid.

Specialiştii britanici au recomandat consumul de vitamina D încă de la începutul pandemiei. Acum, la început de sezon rece, sfatul lor este şi mai îndreptăţit. Cu cât organismul uman este mai puternic, cu atât face faţă mai bine răcelilor, dar şi riscului de infectare cu coronavirus. Sistemul imunitar are nevoie de multă susţinere în perioada lunilor de iarnă.

Ideal ar fi ca toţi locuitorii să apeleze la suplimente alimentare. Totuşi, pentru că acest lucru nu se întâmplă, cercetătorii din Marea Britanie consideră că autoritățile ar trebui să introducă vitamina D în compoziţia celor mai uzuale alimente, de bază, precum laptele şi pâinea.

De ce tocmai în Marea Britanie e posibil să se întâmple acest lucru? Întrucât vorbim despre o ţară predominant înnorată, unde soarele se arată foarte puţin. Şi, după cum bine se ştie, soarele este principalul furnizor de vitamina D. Întrucât acesta e prezent foarte puţin, locuitorii din Regatul Unit trebuie să apeleze la alte surse de vitamine.

Vitamina D – Cum previne o infectare cu covid?

De ce este aşa de importantă vitamina D pentru organismul uman? Ei bine, se pare că lipsa ei predispune organismul la numeroase infecţii. Conform unui studiu efectuat recent, dintr-un eşantion de 216 pacienți cu coronavirus, peste 80% dintre ei aveau deficiență de vitamina D.
Până acum, Departamentul de Sănătate Publică a respins timp de peste 10 ani inițiativa introducerii vitaminelor în compoziția alimentelor accesibile și de bază. Totuși, măsura a fost luată în alte state, precum Suedia, Finlanda, Australia și Canada.

Mai mult, conform unui studiu efectuat în 2019, se pare că deficienţa de vitamina D ar putea scădea cu peste 25 de procente dacă faina din UK ar fi îmbogăţită cu un complex de vitamina D. În făină deja există complexul de vitamina B.

Adauga un comentariu