Boli si tratamente

Lipsa de vitamina D crește riscul de migrene

Publicat: 29 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lipsa de vitamina D crește riscul de migrene
Vitamina D si migrenele

Vitamina D si migrenele. Vitaminele D, B2 și coenzimele Q10 sunt esențiale pentru a va proteja de migrene. Migrena este considerată a fi asociată cu deficiența de vitamine, potrivit unui studiu prezentat la cel de-al 58-lea congres științific al Societății Americane de Durere de Cap (San Diego). Persoanele care suferă de migrenă, indiferent dacă sunt copii, adolescenți sau adulți, au toate deficiențe în vitaminele D, B2 (riboflavina) și coenzima Q10 (ubiquinona).

Cercetătorii de la Spitalul de Copii din Cincinnati din Statele Unite au efectuat un studiu cu date medicale de la 7.961 de pacienți cu migrenă. Ei și-au analizat nivelul de sânge de vitamina D, riboflavină (vitamina B2), folat (vitamina B9) și coenzima Q10, un puternic antioxidant.

Vitamina D si migrenele

Oamenii de știință au descoperit o asociere între prevalența migrenei și deficiența de vitamine. Studiul a descoperit că fetele și femeile tinere care suferă de migrene sunt mai susceptibile decât băieții și bărbații tineri să aibă deficiențe de coenzimă Q10. Pe de altă parte, băieții și tinerii cu migrenă suferă de deficiență de vitamina D.

Deficiențele de folate nu par a fi asociate cu migrene

Oamenii de știință au observat, de asemenea, că migrena cronică este asociată cu o prevalență mai mare atât a coenzimei Q10, cât și a deficitului de riboflavină, în comparație cu migrena episodică.

„Sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege dacă suplimentarea de vitamine este eficientă la pacienții cu migrenă în general și dacă pacienții cu deficiență ușoară sunt mai susceptibili să beneficieze de suplimentare”, spune Suzanne Hagler, cercetător in Neurologie la Cincinnati Hospital Medical Center și autor principal al studiului.

Pentru a va procupa vitamina D, compuneți-vă farfuria din pește ai gras, ouă sau rinichi, iar coenzima Q10, din alimente ca vită, hering, sardine sau alune și, pentru vitamina B, brânzeturi sau germeni de grâu.

Adauga un comentariu