WoW!

Vitamina D3. De ce este esențială pentru sistemul imunitar, mai ales iarna?

Publicat: 20 ian. 2021
multa vitamine, printre care si vitamina D3, necesara pentru sistemul imunitar mai ales in sezonul rece
Vitamina C și zinc pentru nu combat COVID-19

În sezonul rece trebuie să avem şi mai multă grijă de sistemul imunitar. Organismul uman are nevoie de forţă pentru a lupta, în mod natural, cu agenţii patogeni. În contextul actual, dacă imunitatea e bună, şi forma de covid pe care o facem e uşoară. Tocmai de aceea, medicul Monica Pop recomandă vitamina D3, care să întărească sistemul imunitar.

Pacienţii la care coronavirusul se manifestă într-o formă gravă şi severă au o imunitate slăbită. Acesta e motivul pentru care trebuie să dăm o mână de ajutor organismului. Şi cum o putem face, dacă nu cu vitamine şi minerale? Ideal este să le luăm din surse naturale, adică din fructe şi legume. Vitamina D însă e într-o cantitate mult mai mică iarna, pentru că nu ne bucurăm de soare precum în sezonul estival. De aceea e bine să avem o alimentaţie sănătoasă şi o dietă cât mai echilibrată.

Monica Pop – De ce este necesară vitamina D3 pentru sistemul imunitar?

Medic renumit în România, Monica Pop spune că vitamina D3 este esenţială pentru imunitate.

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea. Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei.

Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru că leucocitele să fie în circulație și să ne apere.

Din punct de vedere medicamentos, eu folosesc o schemă de imunitate de foarte mulți ani. Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a declarat Monica Pop.

Bineînţeles, în afară de toate acestea, organismul are nevoie şi de odihnă. În timpul orelor de somn, are loc procesul de regenerare a celulelor, iar funcţiile organelor se reechilibrează.

Adauga un comentariu