Actualitate

Vlad Voiculescu: „30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare, este o vulnereabilitate“ – VIDEO

Publicat: 27 ian. 2021
Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri, 27 ianuarie, că o vulnerabilitate a campaniei de vaccinare este faptul că 30% dintre persoanele care se imunizează „ocolesc” platforma online.

„În perioada următoare Ministerul Sănătății și Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid (CNCAV) vor trebui să vegheze la două vulnerabilități. Una este că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare, deci este platforma de programare și registrul național de vaccinare, acestea două trebuie puse împreună. Sunt oameni care merg în centrul de vaccinare sau centre de vacinare care nu sunt informatizate și lucrurile se fac încă pe hârtie. Faptul că 30% din oameni nu se programează în platforma de programare reprezintă o vulnerabiliate pe care am semnalat-o Comitetului condus de domnul Gheorghiță și tuturor instituțiilor care lucrează în acest proces, vulnerabilitate care trebuie remediată cât mai rapid. 30% din vaccinuri e mult”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu le cere bugetarilor să stea la rând la vaccinare!

Ministrul Sănătăţii a criticat dur vaccinările paralele organizate pentru diverse instituţii. Acesta afirmă că bugetarii ar trebui să mai aştepte, pentru a fi vaccinate persoanele vulnerabile.

„Nu au fost puţine exemplele semnalte în presă de organizări separate pentru diverse instituţii ale statului. Cred că este jenant. Acest lucru a fost discutat cât se poate de onest cu toată lumea, inclusiv cu premierul României, care împărtăşeşte pe de-a întregul această opinie şi această îngrijorare. O mai spun o singură dată: trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili, pentru că doar aşa salvăm vieţi. Întreaga idee a campaniei de vaccinare este să salvăm cât mai multe vieţi. Salvăm vieţi acum, zilele astea, cu fiecare persoană vulnerabilă, cu fiecare persoană la risc pe care o vaccinăm. Restul, cu tot dragul, ar trebui să poată să mai aştepte”, a menționat Vlad Voiculescu.

Controale la centrele de vaccinare

Ministrul Sănătății a anunțat că e vor face echipe de control care să verifice modul în care se face vaccinarea la centrele de vaccinare. Potrivit ministrului, cei care nu respectă strategia Guvernului vor fi sancționați.

„Sunt 350 de mii de români vaccinați. Este esențial să păstrăm acest raport echitabil de vaccinare. Sfârșitul pandemiei însemnă să-i protejăm pe cei vulnerabili. În momentul de față România nu arată rău. Suntem în top 10 la nivel european la vaccinare la mia de locuitori. Avem însă mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie. E esențial ca autoritățile să nu rămână pasibile. În principiu și în practică trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Se vor face echipe de control pentru a se verifica cum stau lucrurile la centrele de vaccinare.  E o problemă cu cantitatea de doze de vaccin. Asta înseamnă că trebuie sancțiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia este respectată la nivelul centrului de vaccinare

Prima dată am descoperit că, între 15 și 23 ianuarie, în registrul de vaccinări sunt 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile în etapa a treia. Ar putea fi erori de introducere a datelor sau cineva chiar a sărit peste rând. Știm din presă că lucrul ăsta s-a mai întâmplat. Știm că în momentul acesta avem mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie. Este esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la inechități”, a mai spus Vlad Vociulescu.

Adauga un comentariu