Local

Vlad Voiculescu acuzat de minciună în legătură cu construcţia spitalelor regionale: Un mare mincinos

Publicat: 26 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vlad Voiculescu acuzat de minciună în legătură cu construcţia spitalelor regionale Un mare mincinos
Vlad Voiculescu lansează acuzații mincinoase despre studiile de fezabilitate de la spitalele regionale din România, susține Florian Bodog

Acuzaţii grave la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Un fost ministru scrie, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că Voiculescu este un mare mincinos. Aceste acuzaţii vin în contextul construirii spitalelor regionale.

Vlad Voiculescu a lansat acuzaţii referitoare la studiile de fezabilitate întocmite la spitalele regionale. Acesta susţine că firmele care au întocmit studiile sunt firme de apartament. În reflică, Florian Bodog spune că firmele respective sunt fime mari din Canada și Franța.

Vlad Voiculescu este un mare mincinos, susţine fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog

Într-o replică dată ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, Florian Bodog consideră că acesta minte cu neruşinare şi că firmele care au realizat studiul de fezabilitate la spitalele regionale sunt firme mari cu tradiţie din Canada și Franța În altă ordine de idei, fostul ministru aminteşte că Vlad Voiculescu a refuzat în 2016 să facă studiile de fezabilitate apelând la expertiza Băncii Mondiale.

Firmele care au câștigat întocmirea studiilor de fezabilitate sunt firme mare din Canada și Franța şi care au fost selectate tocmai de BEI, nicidecum de Ministerul Sănătății, susţine Florian Bodog:

”Ministrul Voiculescu este un MARE Mincinos!

Ieri, după dezbaterile din Comisiile de Sănătate ale Parlamentului privind bugetul pentru 2021, ministrul Vlad Voiculescu a declarat că el nu poate face spitale regionale după studii de fezabilitate realizate de niște firme de apartament.

Ce a „uitat” să spună este că în 2016 (în primul său mandat ministerial), Voiculescu a refuzat să facă studiile de fezabilitate pentru 3 spitale regionale prin Compania Națională de Investiții (CNI) și a preferat să apeleze la expertiza Băncii Mondiale, solicitând finanțare pentru aceste planuri prin Planul Junker.

În Mai-Iunie 2017, ca ministru al Sănătății am continuat demersurile inițiate de Voiculescu, astfel că Banca Europeană de Investiții (BEI) a derulat procedura de achiziție pentru cele 3 studii de fezabilitate. „Firmele de apartament” la care face referire astăzi Voiculescu și care au adjudecat realizarea SF-urilor au fost societățile Planet din Canada și Sânte din Franța. Repet: ambele firme câștigătoare au fost selectate de BEI și nu de Ministerul Sănătății!

Studiile realizate de cele două companii străine au fost predate ministerului, astfel că astăzi Voiculescu ar trebui să se apuce de treabă. Doar că el nu prea vrea să muncească. Nici să semneze nu prea mai vrea. Și atunci inventează tot felul de motive mincinoase.”, scrie Florian Bodog.

De ce încasează salariu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Informaţii bombă au apărut în presa centrală în cursul zilei de 25 februarie 2021. De exemplu mulţi se întreabă de ce mai încasează salariu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Din considerentul că acesta şi-a delegat mai toate atribuţiile printre care şi dreptul de semnătură, angajaţilor din subordine.

De exemplu, pe pagina de Facebook a celor de la PSD s-a postat date despre numărul de angajaţi din ministerul Sănătăţii. Astfel, Vlad Voiculescu și-a angajat zeci de consilieri personali pentru a-i prelua din atribuţiile de minstru.

Adauga un comentariu