Actualitate

Vlad Voiculescu, despre cele trei măsuri noi: „Ar putea să însemne amânarea unor operații sau proceduri elective”

Publicat: 04 apr. 2021
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a făcut declarații despre pandemia de COVID-19.

„Sunt 3 măsuri asupra cărora ne-am concentrat. Prima dată am mers către spitale la care ne-ar fi plăcut să nu trebuiască să apelăm până astăzi. Am mers pentru suplimentarea paturilor. La spitalul Fundeni avem un număr de 70 de paturi cu oxigen, 14 paturi de Terapie intensivă, care sunt fie disponibile deja, fie în pregătire. La Institutul oncologic București, avem 5 paturi de ATI și alte 5 paturi pentru terapie acută. 35 de paturi cu oxigen la Colentina, 2 paturi de ATI la Gerota, la Colțea 16 paturi cu oxigen.

Avem o creștere a numărul de paturi și în unitățile mobile, în curțile spitalelor. Vorbim de o creștere de la 8 la 12 paturi în fiecare unitate.

A doua măsură este regândirea și optimizarea fluxurilor medicale, care are 2 obiective: reducerea presiunilor de pe UPU și lărgirea centrelor de evaluare pentru formele non-severe. Al doilea obiectiv este redirecționarea urgentelor non-COVID către alte spitale.

A treia măsură este aceea a concentrării tuturor forțelor pe exigența momentului, îngrijirea pacienților cu COVID-19. Asta ar putea să însemne amânarea unor operații elective, unor proceduri elective, ca unele spitale, unele secții, resurse umane să fie concentrate către tratamentul pacienților COVID-19”, a declarat Vlad Voiculescu.

Voiculescu compară COVID-19 cu Revoluția și al Doilea Război Mondial

Vlad Voiculescu a comparat COVID-19 cu Revoluția și al Doilea Război Mondial.

„Am cerut accelerarea ritmului de vaccinare, vom avea vaccinuri pentru toată lumea. Prioritatea zero e cea de a salva vieți. Prin respectarea măsurilor de protecție, câștigăm timp pentru vaccinare. Și dacă vom reuși să ne vaccinăm, vom avea într-un timp scurt, într-o lună jumătate, două, un număr semnificativ de oameni care fie au trecut prin boală fie au fost vaccinați, ceea ce înseamnă că va fi fost ultimul val care să necesite restricții și măsuri.

Intrăm într-o perioadă, cred că cea între Paștele Catolic și cel Ortodox, care va fi proba unei generații, așa cum bunicii noștri au dat proba generației în al Doilea Război Mondial. La fel cum o generație întreagă a fost impactată de ceea ce s-a întâmplat la Revoluție. Vom vedea cât de solidari, cât de responsabili putem să fim. Dacă ne uităm la cifre, cu un comportament responsabil putem salva, în perioada următoare, mai mulți oameni decât au decedat la Revoluție”, a declarat Vlad Voiculescu
Adauga un comentariu