Actualitate

Vlad Voiculescu își recunoaște incompetența: „Am evaluat greșit etapa a doua de vaccinare!“

Publicat: 16 ian. 2021
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății din guvernul Florin Cîțu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, își recunoaște incompetența. Vlad Voiculescu a scris pe pagina sa de Facebook că a evaluat parțial greșit platforma pentru înscriere la vaccinare. „Mai este mult de muncă“, a spus ministrul, după ce numeroși oameni au așteptat ore sau nu s-au putut înscrie.

Vlad Voiculescu a recunoscut că platforma pentru înscriere la vaccinare nu funcționează bine. Mesajul a apărut pe rețeaua de socializare pe parcursul nopții după ce ministrul anunțase tot pe Facebook că a reușit să-și înscrie părinții.

„Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme și pentru a îmbunătăți platforma”, a scris Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Vlad Voiculescu: „Pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil“

Ulterior, numeroși oameni s-au plâns că platforma nu funcționează, iar ministrul Sănătății a revenit cu un mesaj, recunoscând că a evaluat greșit situația.

„UPDATE: se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea”, a precizat Vlad Voiculescu.

Vaccinarea antigripală nu mai e condiționată de asigurare de sănătate

Altfel, Vlad Voiculescu a declarat că orice persoană se poate vaccina antigripal, fie că are sau nu asigurare de sănătate.

„Orice persoană se poate vaccina antigripal, fie că are sau nu asigurare de sănătate“, a declarat Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Joi, 14 ianuarie, Voiculescu afirma că a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală pentru toate grupele populaţionale, fără a mai exista o prioritizare impusă de grupele de risc.

Bani în plus pentru cadrele medicale care muncesc în afara programului de lucru

Ministrul Sănătății a menționat că se vor acorda sporuri cadrelor medicale ca urmare a implicării lor în campania de imunizare.

„Cei care muncesc practic în afara programului de lucru vor fi remuneraţi cu o sumă de 90 lei pe oră dacă este vorba de medici şi cu 45 de lei pe oră dacă este vorba de asistenţi medicali şi cu o sumă de 20 de lei pe oră dacă este vorba de registratori. Vorbim de sume brute. A fost stabilit prin această Ordonanţă de Urgenţă pe care in cel mai scurt timp o veţi găsi în Monitorul Oficial”, a spus Vlad Voiculescu.

Plata se va face progresiv, în funcție de câți pacienți vor accepta administrarea serului

Ministrul Sănătății a anunțat cum vor fi plătiți medicii de familie care se vor ocupa de vaccinarea populației. Plata se va face progresiv, în funcție de câți pacienți vor accepta administrarea serului.

„Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare: anume a medicilor de familie. Ne bazăm pe ei pentru a discuta cu oamenii, să le explice… Cea mai bună informație o iei de la medicul de familie. Ei sunt esențiali acum.

Pentru perioada următoare ne bazăm pe ei să informeze, dar și să programeze. De asemenea, să le stea la dispoziție. Ei vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară. Nu e bonus. E o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Vorbim de 30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde îl programează pe pacient și pacientul se vaccinează. Atunci când se trece de 50% rata de vaccinare din acea listă considerăm că e un efort mai mare. Atunci plata se face cu 50 de lei pe pacient. Peste 60% vorbim de 60 de lei”, a spus Vlad Voiculescu.

Comentarii
Adauga un comentariu