Actualitate

Vlad Voiculescu renunță la postul de viceprimar al Capitalei. Ar putea ajunge la Ministerul Sănătății

Publicat: 21 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vlad Voiculescu renunță la postul de viceprimar al Capitalei. Ar putea ajunge la Ministerul Sănătății
Vlad Voiculescu ar renunța la postul de viceprimar al Capitalei pentru Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu renunță la funcţia de consilier general şi implicit la postul de viceprimar al Capitalei pe care ar fi urmat să-l ocupe, afirmă surse politice.

Numele lui Vlad Voiculescu este vehiculat pentru preluarea portofoliului Sănătăţii în viitorul Guvern.

În locul lui Vlad Voiculescu ar urma să fie numit un candidat USR-PLUS aflat abia pe locul 17 la alegerile locale din Capitală.

Dacă nu va fi pus minsitru, Vlad Voiculescu ar putea primi un post de ministru al Sănătăţii în viitorul Guvern PNL-USR-PLUS-UDMR.

Cine îi ia locul lui Vlad Voiculescu

În locul lui Vlad Voiculescu, USR-PLUS îl va susţine pe Horia Tomescu pentru funcţia de viceprimar al Bucureştiului. Acesta a fost abia pe locul 17 pe lista USR-PLUS pentru Consiliul General al Capitalei, ultimul eligibil. Al doilea post de viceprimar ar urma să revină liberalului Stelian Bujduveanu.

Pe cine trimite PNL în Guvern

Nicolae Ciucă și Bogdan Aurescu rămân la ministerele pe care le conduc și acum, dpă cum anunță PNL. Astfel, Nicolae Ciucă, actualul premier interimar, va rămâne ministru al Apărării, în timp ce Bogdan Aurescu va continua la Ministerul de Externe. Un alt minsitru liberal care ar trebui să facă parte din nou Guvern este Bogdan Gheorghiu, la Ministerul Culturii.

La Interne îi putem regăsi pe Marcel Vela, actual ministru al acest portofoliu, dar și pe Laurențiu Leoreanu.

Pentru Ministerul de Finanțe, PNL îl propune pe Bogdan Huțucă, unul dintre specialiștii de Finanțe care a lucrat în diverse agenții de stat tot ca economist. Însă și Ionel Dancă este propus pentru această funcție, dar și Sebastian Burduja, secretarul de stat în acest minister.

La Ministerul Muncii, propunerile sunt Violeta Alexandru, sau Robert Sighiartău. Agricultura ar putea fi luată de Adrian Oros, Emil Dumitru sau Adrian Pintea.

La Educație l-am putea regăsi pe Sorin Câmpeanu, cel care a mai fost ministru al Educației și care a susținut aministia plagiatelor.

La Energie s-ar putea întoarce Virgil Popescu, cel care ocupă funcția de ministru la Energie și Economie în acest moment.

Ce nume propune UDMR

Între timp, continuă negocierile între liderii PNL, USR PLUS și UDMR. Aceștia și-au propus să semneze acordul de coaliție, în această seară, după ce negocierile de ieri nu au reușit să rezolve divergențele în legătură cu Justiția și legislația electorală.

UDMR îl propune pentru Ministerul Tineretului și Sportului pe Csongor Oltean, fost câștigător al campionatului Ungariei la aruncarea suliței.

La Ape, Păduri și Mediu propunerea este Tanczos Barna, iar la Dezvoltare, Cseke Attila.

Care sunt propunerile de miniștri USR

Din partea USR propunerea pentru Economie este Claudiu Năsui, la Sănătate, Vlad Voiculescu, cel care a mai fost ministrul al Sănătății în cabinetul Dacian Cioloș, la Justiție, Stelian Ion, un critic al modificărilor aduse legilor justiției, iar la Transporturi, Cătălin Drulă, cunoscut pentru asociația Pro Infrastructură.

La Fonduri Europene, specialistul Cristian Ghinea sau Dragoș Pâslaru, în timp ce președinte al Senatului ar putea ajunge Anca Paliu.

Noul Parlament, afectat de CVOID-19

Constituirea noului Parlamentul, luni, 21 decembrie, este pusă sub semnul întrebării din cauza COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu. Liderul social democrat a declarat că ar fi o problemă cu constituirea Parlamentului după ce grupul minorităţilor se află în izolare deoarece un reprezentant al acestuia a fost confirmat cu Covid-19.

Marcel Ciolacu susține că mai sunt şi alţi parlamentari în izolare, dar şi că reprezentanţii minorităţilor naţionale s-au întâlnit cu Ludovic Orban. În situația în care un întreg grup parlamentar nu poate fi prezent la convocarea de la ora 12.00 a noului Parlament, se ia în calcul imposibilitatea constituirii acestuia.

Adauga un comentariu